Blog | Administrator

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Nevena Subotić | Četvrtak, 04. 10. 2018. | Komentara: 0

Za policiju svi jednaki samo je turbo VIP malo jednakiji, a novinari i advokati... eeee... to je drugo

Aha, jeste videli kako nam je brza i efikasna policija. Ceca pucnula prstom i oni za 4 dana pronašli mangupe koji su hteli da joj dođu nezvani u goste. 

Bravo, bravo, svaka čast junaci, operativci.

E, sad se kao nešto advokati i novinari bune što i njihove slučajeve napada ne rešavaju istom ili bar sličnom brzinom.

Oko 50 napada na advokate u poslednjih 15 godina rešeno je sa efikasnošću od 30%. A oko 50 napada na novinare samo u toku 2017. rešeno je sa efikasnošću od 0%. Cecin slučaj rešen u roku od 4 dana sa efikasnošću od 100%. 

I ko je sad novinarima i advokatima kriv što nisu došli na red i što nisu VIP? Prvo i prvo, valjda se zna neki red u ovoj državi. Prvo ide VIP, pogotovo turbo VIP VIPova Ceca, pa onda svi ostali.

Drugo i drugo, kako da reše sve ove zamršene slučajeve advokata i novinara kad im se umrse konci istrage od silnih nestanaka dokumenata, oprečnih naređenja, sabotaže svedoka saradnika... I, šta se uopšte ti novinari i advokati toliko svađaju sa ljudima, pa ih ovi napadaju svako malo.

Vidiš kod Cece je sve lako. Pogledaš koga je sve zavrnula za lovu u transferima za fudbalere, dok je bila na čelu Obilića, ko je od mafijaških klanova imao neki nerazrešen račun sa njenom familijom, a pri tome je još u životu, uporediš malo fotke i eto rešenja.

A kod ovih ostalih, šta ćeš? Polako pa natenane. Što sporije rešavaš to ti brže stiže unapređenje, još ako usput izgubiš i neki dokument - stiže gratis letovanje o trošku firme. Pa, kome je još u interesu da se reše slučajevi ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, davljenje, guranje, šutiranje novinara na inauguraciji predsednika, slučajevi pretnji  Dinku Gruhonjiću i Nedimu Sejdinoviću, obijanja stana novinarke KRIK-a.

Ovom prilikom slučajeve ubijenih političara Zorana Đinđića i Olivera Ivanovića ne bih uplitala, jer je tu svima sve jasno kao dan.

Nego mi samo nije jasno otkud uopšte novinarima i advokatima, a pogotovo svim ostalim građanima, ideja da smo svi isti pred zakonom. Ili su možda u pravu da smo svi jednaki, samo su neki malo jednakiji.

I na kraju, treće i treće, da se razumemo, ako neki novinar ili advokat kaže da su policija i tužilaštvo spori i nefikasni, ko to uopšte sluša, a kamoli veruje. A ako se Ceca požali na nekvalitetan rad policije, neće ih oprati ni Sava ni Dunav. I samim tim poredak stvari je sasvim logičan, zna se ko vozi traktor, a ko otvara kapiju. I nemoj da se neko bunio. 


Nevena Subotić | Četvrtak, 11. 02. 2021. | Komentara: 0
Pušenje ili svinje odlučite sami Činjenica da je cena svinjetine niža od  pakle najjeftinijih cigara privukla je pažnju nekoliko medija, proizvođači to i sami znaju, javnost nije mnogo obratila pažnju na tu činjenicu, a država... Država se po ovom pitanju, za sada, ne oglašava. Od Srbije koja je još od davnina poznata po svinjarstvu na dobrom smo putu da ovu granu proizvodnje potpuno izgubimo.
mr Maja Sedlarević | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0
Građani da se pitaju i odlučuju!
Živimo u vremenima pomerenih/promenjenih vrednosti, u kojima pravila ponašanja, značaj institucija i kolektivna solidarnost gube na značaju ili ih gotovo i nema. Stoga, važno je znati i zapamtiti kako bi šta trebalo (i moralo) da funkcioniše da bi ovo društvo funkcionisalo i bilo u korist građanki i građana.
Nevena Subotić | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0
Harvey Weinstein otpremljen u zatvor, neka se spremi Jutka Ozbiljniji pristup ovom slučaju od strane sudova, političara, medija, javnosti, sa druge strane pokazao bi da će svaka žena koja se odupre nasilju, prijavi nasilnika, ili trpi ovakvu vrstu nasilja imati maksimalnu podršku i zaštitu zakonom propisanih organa i ustanova, kao i podršku okoline i javnosti. 

facebook