Blog

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Olena Papuga | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0
Demokratsko društvo mora garantovati ljudska i manjinska prava
Tokom održavanja seminara „Angažovanje parlamenata u oblasti ljudskih prava: Određivanje primera dobre prakse i i novih mogućnosti za delovanje“, učestvovala sam kao predstavnica Narodne skupštine Republike Srbije. Za učešće na seminaru me između ostalog kvalifikovalo mesto u Odboru za ljudska i manjinska prava, kao i stvarno zalaganje za bolji status predstavnika nacionalnih zajednica u Republici Srbiji. Kao članica Lige socijaldemokrata Vojvodine podnela sam amandmane na predloge dva zakona koja su bila u skuppštinskoj proceduri, a odnosili su se na prava nacionalnih manjina.
mr Maja Sedlarević | Utorak, 18. 06. 2019. | Komentara: 0
Zbog veličanja zločina - smena
Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada pokrenula je inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada. Na ovaj potez Odbornička grupa LSV odlučila se smatrajući da je zadatak i obaveza svakog odbornika i svake odbornice Skupštine grada da čuva i svojim postupcima ne narušava ugled Novog Sada.
Velimir Kovacevic | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0
"Kosovo je Srbija" Najnoviji izazov na društvenoj mreži Instagram, koji podrazumeva da se na što većem broju novčanica ispiše tekst: „Kosovo je Srbija“, na neprimeren način je prihatio i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić koji je na poziv društva iz kafane, u kafani dabome, ćiriličnim pismom na novčanici od 100 USA dolara ispisao i potpisao tekst: „Kosovo je Srbija“, čime je ova akcija dostigla neočekivane razmere.
Ana Pataki | Sreda, 15. 05. 2019. | Komentara: 0
Žene diskriminisane na tržištu rada, država ne stimuliše usklađivanje rada i roditeljstva Izazov majčinstva i planiranja porodice je tema kojom se javnost i mediji bave u prethodnom periodu sve češće, jer se ovo pitanje našlo kao predmet Nacionalne strategije podsticanja rađanja, u okviru Kabineta ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i pronatalitetnu politiku. 
Ana Pataki | Sreda, 24. 04. 2019. | Komentara: 0
Više mesta u vrtićima - prava mera pronatalitetne politike Ovih dana je vreme upisa novih generacija dece u vrtiće. Najveći problem imaju veliki gradovi, gde se na jedno mesto prijavljuje i po šestoro dece. Od priloga za upis treba priložiti uobičajenu dokumentaciju, prilikom upisa se traži i potvrda o redovnoj vakcinaciji. U odnosu na dvostruko roditeljsko iskustvo koje smo prošli pre nekoliko godina - procedura je olakšana elektronskim upisom, gde predškolske ustanove po službenoj dužnosti nabavljaju potrebnu dokumentaciju. 
mr Maja Sedlarević | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0
Mi, žene Međunarodni dan žena koji se obeležava 8. marta prilika je da iskažemo zahvalnost svim hrabrim, jakim i naprednim ženama koje su imale viziju, odvažnost i bile samosvesne. Ženama koje su nas zadužile i svojim aktivizmom i borbom omogućile nam PRAVO. Pravo na izbor, pre svega, kao i pravo na obrazovanje, da biramo i budemo birane, da svaka od nas može da planira porodicu, koristi kontracepciju, pravo na abortus i pravo da se nesmetano brinemo o svom zdravlju.

facebook