Blog | Velimir Kovacevic

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Velimir Kovacevic | Utorak, 24. 04. 2018. | Komentara: 0

Nekoliko pitanja u vezi pripadnika obezbeđenja Vojislava Šešelja

Nakon pokušaja fizičkog napada privatnog obezbeđenja predsednika Srpske radikalne strane Vojislava Šešelja na predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, 18. aprila 2018. godine u Beogradu, nakon gostovanja u jutarnjem programu TV „Hepi“, u prisustvu predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije građankama i građanima Srbije treba da odgovori na sledeća pitanja:

1. Da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju („Službeni glasnik Republike Srbije“ broj: 107/2013, i 42/2015.), dalo pisanu saglasnost Vojislavu Šešelju da može imati lično obezbeđenje na javnom mestu i u njegovoj neposrednoj blizini?

2. Da li Vojislav Šešelj ima pisani ugovor sa licenciranim pravnim ili fizičkim licem, koje mu pruža usluge fizičkog obezbeđenja ličnim prisustvom na javnom mestu i u njegovoj neposrednoj blizini (bodyguard), jer se ovi poslovi mogu vršiti samo na osnovu i u okviru zaključenog pisanog ugovora?

3. Da li lica iz Šešeljevog ličnog obezbeđenja, koja su pokušala da fizičku napadnu predsenika LSV, imaju licencu za obavljanje poslova zaštite lica, imovine i poslovanja i ako imaju, da li su MUP-u dostavili dokaz o psihofizičkoj sposobnosti za vršenje poslova privatnog obezbeđenja, koje nije starije od godinu dana?

4. Da li za vršenje poslova privatnog obezbeđenja Vojislava Šešelja postoji napisan i MUP-u dostavljen plan njegovog obezbeđenja sa naznakom broja angažovanih službenika obezbeđenja, vrsti i količini oružja i opreme, lokaciji objekata, vozilima i predviđenim trasama kretanja?  

S tim u vezi želimo da podsetimo da se poslovi privatnog obezbeđenja (pa i Vojislava Šešelja) mogu vršiti samo u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju na način kojim se ne narušava spokojstvo građana i ne vređa dostojanstvo, ugled, čast ili drugo zagarantovano ljudsko pravo.


Nevena Subotić | Četvrtak, 11. 02. 2021. | Komentara: 0
Pušenje ili svinje odlučite sami Činjenica da je cena svinjetine niža od  pakle najjeftinijih cigara privukla je pažnju nekoliko medija, proizvođači to i sami znaju, javnost nije mnogo obratila pažnju na tu činjenicu, a država... Država se po ovom pitanju, za sada, ne oglašava. Od Srbije koja je još od davnina poznata po svinjarstvu na dobrom smo putu da ovu granu proizvodnje potpuno izgubimo.
mr Maja Sedlarević | Subota, 29. 02. 2020. | Komentara: 0
Građani da se pitaju i odlučuju!
Živimo u vremenima pomerenih/promenjenih vrednosti, u kojima pravila ponašanja, značaj institucija i kolektivna solidarnost gube na značaju ili ih gotovo i nema. Stoga, važno je znati i zapamtiti kako bi šta trebalo (i moralo) da funkcioniše da bi ovo društvo funkcionisalo i bilo u korist građanki i građana.
Nevena Subotić | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0
Harvey Weinstein otpremljen u zatvor, neka se spremi Jutka Ozbiljniji pristup ovom slučaju od strane sudova, političara, medija, javnosti, sa druge strane pokazao bi da će svaka žena koja se odupre nasilju, prijavi nasilnika, ili trpi ovakvu vrstu nasilja imati maksimalnu podršku i zaštitu zakonom propisanih organa i ustanova, kao i podršku okoline i javnosti. 

facebook