Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 26. 08. 2016. | Komentara: 0

Tepić očekuje otvaranje još četiri poglavlja

BEOGRAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić izrazila je nadu da će, do kraja godine, biti otvorena još četiri pregovaračka poglavlja sa Evropskom unijom. Tepićeva je, tokom susreta članova odbora, u Domu Narodne skupštine, sa poslanicom Bundestaga Iris Eberl, članicom nemačkog Odbora za pitanja EU, takođe, podsetila na značajan korak načinjen otvaranjem pregovaračkih poglavlja 23 i 24.
 
 LSV

Tom prilikom, Tepićeva je izrazila nadu da će, "u skladu sa realističnim pogledom na trenutak i situaciju, za vreme predsedavanja Republike Slovačke Savetom Evropske unije, biti otvorena i poglavlja 5, 20, 25 i 26, od kojih bi poslednja dva brzo mogla biti i zatvorena". Ona je, kako je saopštilo skupštinsko Odeljenje za odnose sa javnošću, na sastanku nemačkoj parlamentarki poželela dobrodošlicu i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Istakla je važnost uloge Odbora za evropske integracije u razmatranju predloga pregovaračkih poglavlja koje dobija od Vlade Republike Srbije, kao glavnog pregovarača u procesu evrointegracija. Osvrnula se i na migrantsku krizu, kao akutnu i globalnu temu, ističući da joj je Srbija solidarno pristupila, kao i da je spremna da solidarno učestvuje u njenom daljem rešavanju.

U saopštenju se navodi da je Iris Eberl zahvalila na dobrodošlici i istakla da je počastvovana velikim odzivom narodnih poslanika na sasatanak. Izrazila je zadovoljstvo značajnom prisutnošću nemačkih kompanija u Srbiji, u šta se kako je istakla i sama uverila na putu kroz Srbiju.
 
(BILSV, 26. 08. 2016)





Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook