Bogaroški: Kreće li opet prebrojavanje po poreklu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Kreće li opet prebrojavanje po poreklu

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je u izjavi za RTV, povodom najave skorog usvajanja tradicionalnih simbola AP Vojvodine da se stav LSV po pitanju tih obeležja nije promenio. Podsetio je da upravo zbog tih simbola Liga nije ni glasala za usvajanje aktuelnog Statuta.
 
LSV 
 
On je rekao i da je nejasna najava predsednika Pokrajinske vlade Igora MIrovića da je potrebno istaći srpski karakter Vojvodine. 

– Obzirom da se uz zastavu AP Vojvodine ističe i zastava Republike Srbije, ne vidim čemu to insistiranje na nacionalnom. Da li ćemo opet krenuti na neka prebrojavanja po poreklu i po nacionalnoj pripadnosti kao devedesetih godina – zapitao je Bogaroški.
(BILSV, 30. 08. 2016)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook