Bivša ministarka da odgovara za štetu poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Bivša ministarka da odgovara za štetu poljoprivrednicima

NOVI SAD, 23. septembar - Činjenica da je Evropska unija odbila zahtev za akreditaciju Srbije za korišćenje novca iz IPARD fondova, zbog čega 175 miliona evra ostaje nedostupno za ovdašnje poljoprivrednike, mlekare, proizvođače mesa, povrća i voća, pored velike štete domaćoj poljoprivredi nanela je i veliku sramotu Republici Srbiji.

LSV

Odgovornost ministra u Vladi Republike Srbije ne prestaje onog momenta kada mu je mandat završen. Zato je važno da nadležni organi utvrde tačnu odgovornost bivše ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković i da ona u skladu sa tim i odgovara.

Tokom svog mandata, tadašnja ministarka Snežana Bogosavljević Bošković je u više navrata najavljivala da će sredstva iz IPARD fondova biti na raspolaganju poljoprivrednicima od početka 2016. godine, te da će novca biti i za investicije u izgradnju i rekonstrukciju objekata, nabavku nove mehanizacije i opreme.  

Tvrdila je da će poljoprivrednicima kroz IPARD biti na raspolaganju od 5.000 evra do dva miliona evra, zavisno od programa za koji se opredele, kao i starosti podnosioca zahteva, te da će povraćaj sredstava iznositi između 60 i 70 odsto.

Za sve to vreme, bila je nesposobna da obezbedi dovoljan broj stručnjaka i organizuje  optimalan rad Uprave za agrarna plaćanja, a što je na kraju bio i razlog za odbijanje akreditacije Srbije za korišćenje novca iz IPARD fondova.

Ono što je, međutim, uspela za vreme svog predugog dvoipogodišnjeg mandata jeste to da su subvencije poljoprivrednicima smanjene na trećinu, da je donet katastrofalan Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim se državna zemlja, pod sumnjivim okolnostima, poklanja nekakvim investitorima, a Vlada Republike Srbije je donela i zaključak koji je legalizovao uzurpaciju državne zemlje.

Ljudi koji žive od poljoprivrede to nisu zaboravili.
Verujemo da će jednoga dana i za sve to odgovarati.

Predsednik
Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook