Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2016. | Komentara: 0

Bolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju

NOVI SAD – Zamenica predsednika odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da je svaka inicijativa i peticija, kao ona da se 18. maj proglasi Danom sećanja na žene koje su ubijene kao žrtve nasilja koju su članovi gradske vlasti i većina odbornika novosadske skupštine potpisali ove nedelje, dobra jer skreće pažnju na veliki problem. Ona je u izjavi za RTV istakla da je, međutim, problem što se doneti zakoni nedovoljno primenjuju u praksi.

LSV

- Svaka inicijativa ovog tipa jeste dobra jer skreće pažnju javnosti i ukazuje na ogroman problem koji mi, činjenica je, imamo u društvu. Ono na čega treba još skrenuti pažnju, ne samo u „16 dana aktivizma“ i ne samo kada pokrećemo ili podržavamo ovakvu jednu inicijativu da se jedan dan u godini obeleži danom sećanja na žene žrtve rodno zasnovanog nasilja, jeste da treba da razmišljamo o tome da mi imamo zakonsku legislativu u toj oblasti donekle rešenu, ali naši zakoni se nedovoljno primenjuju u praksi. I to je negde zadatak svih nas, i to je ono na čemu još dodatno treba raditi – napomenula je Sedlarević u anketi emisije „Politbiro“ povodom proglašenja 18. maja Danom sećanja na žene žrtve nasilja.

(BILSV, 02.12.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook