Još puno posla na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Još puno posla na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom

Novi Sad, 03. decembar - Činjenica da su invalidi rada „Zastave Inpro“ iz Kragujevca 50 dana štrajkovali glađu jer nisu imali drugog načina da se bore za svoja prava, najpotresnije svedoči koliko puno ima da se radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji.

LSV
 
Naravno da ima i dobrih primera, među kojima je i subotički DES, ali je isto tako činjenica da ima još puno toga da se radi i uradi pre svega u oblasti zapošljavanja i da mnogi poslodavci i dalje izbegavaju zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
 
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, upozoravamo da se tih građanki i građana država ne sme setiti samo 3. decembra, već da o njima treba još intenzivnije da brine i tokom ostalih 364 dana u godini.
 
U prilog tome govori i podatak da od 700 hiljada osoba sa invaliditetom u Srbiji, ni 15 odsto nema posao, da mnogi žive u siromaštvu i da svoje probleme ne mogu rešiti bez pune pomoći nadležnih državnih službi.
 
U vezi sa tim, pozivamo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja da u svojoj organizaciji formira posebno, operativno radno telo sa kol centrom, koje bi se na dnevnom nivou bavilo isključivo problemima osoba sa invaliditetom, izradom zakonskih akata i nadzora nad sprovođenjem postojećih zakona koji se na njih odnose.  
 
Stručni savet za socijalna pitanja,
rad i zapošljavanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook