Srbija puna obećanja, leda i rupa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Srbija puna obećanja, leda i rupa

Novi Sad, 15. januar 2017 - Zimi su najvidljiviji svi nedostaci sabraćajne mreže u Republici Srbiji, koji dokazuju da nadležni samo obećavaju i to je jedino što rade. U prilog tome govore loši putevi, dotrajale željezničke pruge kao i neiskorišćenost rečnog saobraćaja.

LSV

Loši putevi se isto tako loše čiste od snega i leda, a  najave o mirnoj zimi na putevima, koje je pred Novi godinu dao v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, pokazale su se nerealnim.

Isto tako loše je i na rekama, a o tome svedoči i haos koji je led napravio na Dunavu kod Zemunskog keja, kada je santa leda oštetila veliki broj splavova i načinila veliku materijalnu štetu.

Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom kao i deo Save. Čime su nadležni poentirali u nesposobnosti. Najava da će ledolomci iz Mađarske priteći u pomoć samo je akcenat na njihovim propustima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ukazuje na ove probleme i insistira na ozbiljnijem pristupu održavanja celokupne saobraćajne mreže u Srbiji.

Država nije toliko siromašna da joj mreža puteva, pruga, reka i kanala bude održavana na nivou Srednjeg veka!

U čitavu ovi priču može se uključiti i obećanje koje je tačno pre dve godine dao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Govoreći o rokovima za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta Nikolić je obećao da će radovi biti gotovi za dve godine, odnosno januara 2017.godine.

Stigao je i januar, a radovi na pruzi nisu ni počeli.

Gospodo, vreme je za rad, a ne samo za obećanja!

 

Branislav Knežević
član Glavnom odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook