Formirati radnu grupu za sprečavanje odlaska mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2017. | Komentara: 0

Formirati radnu grupu za sprečavanje odlaska mladih

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zatražio je danas od gradske vlasti da formira radnu grupu za poboljšanje položaja mladih u Zrenjaninu kako bi se sprečio odlazak mladih ljudi iz tog grada.

LSV

- Najugroženija kategorija u Srbiji su mladi od 18 do 26 godina, sa stopom nezaposlenosti od oko 40 odsto, što je među najvišim u Evropi. Većina mladih Zrenjaninaca i Zrenjaninki danas ima dilemu - da li da ostane sa svojom porodicom i prijateljima ovde i da se muči da preživi ili da ode negde gde će moći dostojanstveno da se obrazuje i radi, ali će ceo život patiti za porodicom i prijateljima. Grad mora da učini nešto da svoje mlade spase tako surove realnosti – istakla je odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović.

Ona je istakla da mladi odlaze iz Zrenjanina, jer nemaju mogućnost da se zaposle, a čak i oni koji nađu posao malo zarađuju. Bez ekonomske stabilnosti oni ne mogu da se osamostale, da osnuju porodicu, da imaju socijalno osiguranje, uslove da podignu kredit.

- Takođe, Zrenjanin nema univerzitet, pa mladi odlaze iz grada da bi se školovali. Naša sela se gase, u njima ostaju samo najstariji stanovnici, a koliko je život u selu težak govori i podatak da kuće u selima oko Zrenjanina koštaju svega par hiljada evra. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da se poražavajući trend odlaska mladih iz grada mora sprečiti time što će mladima biti omogućeni bolji uslovi za život. Odlazak mlade radne snage smanjuje mogućnost grada da se razvija. Potrebna su trajna rešenja i podrška – naglasila je Begović na konferenciji za novinare.

Predlažemo da se okupe svi relevantni politički, privredni i društveni akteri u radnu grupu koja će raditi na pronalaženju rešenja i načina da se mladima poboljšaju uslovi života, bez bilo kakvih podela jer svi imamo isti zadatak - da svi mladi imaju šansu da žive u svom gradu sa svojim prijateljima, a da, pritom, pristojno zarađuju, kvalitetno se školuju i imaju dobru zdravstvenu i socijalnu zaštitu – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 17.01.2017)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook