Velika protestna šetnja U Novom Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 25. 02. 2017. | Komentara: 0

Velika protestna šetnja U Novom Bečeju

Novi Bečej, 25. februar 2017 - Transparent „ Mi ćemo se vratiti“ na čelu kolone proneli su danas članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine ulicama Novog Bečeja i tako započeli protestnu šetnju protiv izborne krađe u Mesnoj zajednici Bočar.

LSV

Protestnoj koloni  ispred opštine obratili su se Saša Šućurović, član predsedništva LSV i predsednik opštinkog odbora LSV Novi Bečej i Branislav Bogaroški potpredsednik LSV.

Šućurović je istakao da je u prethodnih deset godina promenjeno lice gradu, Novi Bečej je postao prepoznatljiv po manifestacijama u celom regionu, postao je brend, a sadašnja vlast je za samo deset meseci uspelo sve to da uništi. Podsetio je i na prošlonedeljne izbore u Bočaru za Savet tamošnje mesne zajednice čije rezultate su stanovnici ovog malog novobečejskog mesta mogli da vide na Fejsbuk stranici SNS.

Kako je rekao, u Bočaru živi 1231 birač, a na izbore je, kako je saopšteno, izašlo 900 ljudi. LSV je tražila uvid u birački spisak a odobrenje da to uradi je dobila upravo na današnji dan, u vreme kada se u Novom Bečeju održava stranački Kongres. Osim toga, kako je istakao Šućurović, samo trideset minuta je dozvoljeno da ligaši pregledaju birački spisak.

- Ali to nije kraj. Lagali su ne samo vas, nego i svoje članove. Od njihovih sedam kandidata četvoro je trebalo da budu predsdednici Saveta Mesne zajednice, pa su se posvađali drugi dan. I znate šta se onda desilo? Došao je jedan koji je trebao da bude predsednik, koji je prošao na tim izborima i rekao nam: „Vaša četiri kandidata su pobedila. Mi smo zamenili tada listiće.“ Ako su to spremni da to urade, šta će uraditi za predsedničke izbore, šta će uraditi za parlamentarne izbore? Zato, Liga treba da stane odlučno da se bori protiv svih tih krađa. I upravo danas, iz Novog Bečeja, treba da prenesmo poruku da smo mi ti koji smo spremni da okupimo opoziciju i, napokon, da pobedimo SNS – poručio je Saša Šućurović okupljenim ligašima na protestnoj šetnji kroz Novi Bečej.

Bogaroški je podsetio da se LSV pre 20 godina prvi put obraćala ljudima na ulici i da je to bilo u vreme studentskih protesta kada je policija u Beogradu napala studente i kada se stalo u odbranu osnovnih ljudskih prava.

-Mislio da su ta vremena daleko iza nas. Liga se u poslednjih 15-ak godina bavila nekim drugim pitanjima. Bavili smo se poljoprivrednim zemljištem, bavili smo se NIS-om, bavili smo se pljačkom Vojvodine. To su pitanja koja nas interesuju i koga drugog briga za ta pitanja nego nas. A onda smo došli u 2017. godini u situaciju da moramo da branimo svoja osnovna prava.

Kako kaže, ponovo neko ima ideju da nas vrati 20 godina u nazad, da nam oduzme pravo da biramo i da budemo birani što je osnovno ljudsko i demokratsko pravo.

Učesnici protesta su nosili transparente: Pokrali ste izbore u Bočaru, Ko ima koristi  od izdavanja gasne mreže, Dosta laži.  Kad počinjete da radite?, Vratite nam kamp, Šta će naši paori raditi kad izdate zemlju tajkunima, SNS + DS = AFERA HETERLEND, Ne znate ni smeće da pokupite, Nekad se opština ponosila čistoćom. Sad je prljava.

U šetnji je bilo preko 600 učesnika, a nakon protestne šetnje počeo je X Kongres LSV.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook