Začuđujuće odbijanje nespretnom argumentacijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2017. | Komentara: 0

Začuđujuće odbijanje nespretnom argumentacijom

Novi Sad, 26. februar 2017 - Ligu socijademokrata Vojvodine je veoma začudilo odbijanje Saše Jankovića da prihvati poziv na razgovor o budućnosti Srbije i odluci o jednom kandidatu demokratske opozicije koji bi mogao da se, na predsedničkim izborima, ozbiljno suprotstavi Aleksandru Vučiću čiju kandidaturu podržavaju sve stranke vladajuće koalicije.

LSV

Odbijanje nas čudi, tim pre, jer smo u dosadašnjem zaštitniku građana videli čoveka koji je spreman da razgovoru i javnoj reči vrati onaj značaj koji se mora imati u demokratskom poretku.

U takvom poretku ključni interesi građana moraju biti predmet otvorene argumentovane debate, a sama debata unapređena u važnu legitimacijsku instancu o kojoj svaki politički delatnik mora voditi računa.

Spremni smo da prihvatimo tek kao nespretnu formulaciju to što desetine hiljada članova Lige i njenih simpatizera, posle 27 godina borbe za boljitak Srbije, gospodin Janković ne vidi kao građane, dok je sto potpisnika apela da se kandiduje za Predsednika Srbije kao građane video i poslušao.

LSV se nada da će kod gospodina Jankovića želja za boljom Srbijom u budućnosti biti razlog da promeni ovakav stav te naš poziv i njemu i gospodinu Jeremiću ostaje i dalje otvoren.

Predsednik
Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook