Humanitarni centar ili ruska vojna baza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 27. 04. 2017. | Komentara: 0

Humanitarni centar ili ruska vojna baza

Novi Sad, 27. april 2017 - Povodom petogodišnjice otvaranja ruskog tzv. Humanitarnog centra u Nišu, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe i predstavnike vlasti da javnosti daju odgovore na pitanje o pravoj svrsi i ulozi ove misteriozne ustanove. 

LSV

Poslednjih godina u javnosti su se mogle čuti informacije i analize od toga da je reč o špijunskom centru strane države na našoj teritoriji, do toga da je reč o prikrivenoj ruskoj vojnoj bazi. Kako bi se u javnosti sprečile dalje spekulacije, koje mogu veoma da naštete međunarodnom položaju Srbije, pozivamo vlast da skine veo tajne sa funkcionisanja tzv. Humanitarnog centra u Nišu.

Takođe, LSV poziva i opozicione političke subjekte da se pridruže našoj inicijativi. 

Topla osećanja prema Rusiji pojedinih opozicionih lidera su legitimna, ali javni interes Srbije zahteva bezuslovnu transparentnost u jednom ovakvo osetljivom pitanju kao što je potencijalna ruska vojna baza u NATO okruženju.

Uklanjanje tajnovitosti sa funkcionisanja ruskog centra u Nišu posebno će doći na dnevni red od juna meseca, kada će Crna Gora postati punopravna članica NATO. 

Nakon toga sve države u našem okruženju će ili biti članice NATO-a ili već na svojoj teritoriji imaju vojne efektive ovog saveza. Geopolitički položaj Srbije time će se dodatno usložniti, a pitanje vojne neutralnosti i statusa potencijalne ruske baze u Nišu zahtevaće ponovna preispitivanja. 

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook