Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Subota, 07. 10. 2017. | Komentara: 0

Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

Novi Sad, 07. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva šta je država učinila u cilju nabavke ledolomaca za reke u Srbiji?

LSV

Kako što je poznato, prošlu zimu je Srbija dočekala bez ijednog ledolomca, te je ta nespremnost državu koštala najmanje 1,4 miliona evra, a postoje procene da je indirektna šteta i znatno veća.
Nedostatak domaćih ledolomaca nadoknađen  je angažovanjem brodova iz Mađarske.

Duboko smo zagazili u jesen, a zima je na pragu.

Od februara meseca reč ledolomac nije pominjanja i postoji osnovan strah da će se incidenti sa ledom ponoviti, a da naša zemlja ponovo neće imati svoje ledolomce.

LSV smtra da je potpuno nepotrebno utrkivati se sa bilo kojom zemljom u naoružavanju. Nabavka ratnih aviona ne sme biti prioritet u odnosu na borbu protiv prirodnih nepogoda!

Ova država i njeni građani su već dovoljno osiromašeni, da bi i dalje plaćali nebrigu vlasti.

Branislav Knežević
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 10. 2017. | Komentara: 0

VANU će opet raditi u punom kapacitetu

Pre četrnaest godina, na današnji dan, reosnovana je Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, sa ciljem da naučnici i umetnici najrazličitijih profila iz redova svih  nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, imaju institucionalnu podršku za svoja kreativna ostvarenja
Odbori LSV | Ponedeljak, 23. 10. 2017. | Komentara: 0

Oslobodiocima dugujemo da nastavimo borbu protiv fašizma

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine od srca čestita 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu našem gradu, svim njegovim građankama i  građanima i svima drugima koji ga iskreno vole.
Saopštenja | Nedelja, 22. 10. 2017. | Komentara: 0

Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici Vlade?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook