Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Subota, 07. 10. 2017. | Komentara: 0

Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

Novi Sad, 07. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva šta je država učinila u cilju nabavke ledolomaca za reke u Srbiji?

LSV

Kako što je poznato, prošlu zimu je Srbija dočekala bez ijednog ledolomca, te je ta nespremnost državu koštala najmanje 1,4 miliona evra, a postoje procene da je indirektna šteta i znatno veća.
Nedostatak domaćih ledolomaca nadoknađen  je angažovanjem brodova iz Mađarske.

Duboko smo zagazili u jesen, a zima je na pragu.

Od februara meseca reč ledolomac nije pominjanja i postoji osnovan strah da će se incidenti sa ledom ponoviti, a da naša zemlja ponovo neće imati svoje ledolomce.

LSV smtra da je potpuno nepotrebno utrkivati se sa bilo kojom zemljom u naoružavanju. Nabavka ratnih aviona ne sme biti prioritet u odnosu na borbu protiv prirodnih nepogoda!

Ova država i njeni građani su već dovoljno osiromašeni, da bi i dalje plaćali nebrigu vlasti.

Branislav Knežević
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Subota, 20. 01. 2018. | Komentara: 0

Ozbiljnije shvatiti proces pridruživanja Evropskoj uniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine godinama se snažno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.
Devedesetih godina je takva politika posmatrana kao izdajnička jeres, a danas velika većina političkih aktera zastupa tu poziciju.
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Sputnjik pokušava da zaplaši Čanka i LSV pretnjama porodici

Nepunih pet sati nakon gostovanja na televiziji Pink, na kojoj je ukazao da ubistvo Olivera Ivanovića i destabilizacija regiona odgovara interesima vladajućeg režima u Ruskoj Federaciji  ruska medijska kuća Sputnjik objavila je komentar ilustrovan fotografijom na kojoj je pored njega i član njegove porodice.
Iz medija | Petak, 19. 01. 2018. | Komentara: 0

Pronalaženjem ubice Ivanovića sprečiti destabilizaciju prostora

Najvažnija stvar sada je pronaći počinioce i nalogodavce, kao  i milje iz kojeg je poteklo ubistvo Olivera Ivanovića kako bi se sprečila dalja destabilizacija ovog prostora, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je dodao i da ne razume poteze kosovske administracije koja nije dozvolila uključivanje nadležnih organa Republike Srbije u istragu, ali i ocenio da sama destabilizacija Balkana uopšte, ide u prilog Rusiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook