Milošević nije zaslužio ni ime da mu se spominje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Milošević nije zaslužio ni ime da mu se spominje

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Izjava predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića pojedinim medijima da bi Slobodanu Miloševiću trebalo podići spomenik u Beogradu, samo je nastavak grubih provokacija i uvreda građana koji ne dozvoljavaju sebi da zaborave strahote i poniženja koja su trpeli u vreme vladavine tog diktatora.

LSV

Mesto u aleji zaslužnih građana, koje Dačić priželjkuje za Miloševića, značilo bi nesagledivu sramotu Srbije pred sobom i pred svetom, ali i tešku, neoprostivu uvredu svih onih koji su svojim delima zaista zadužili ovu zemlju i društvo.

Ti velikani ne zaslužuju da se nađu u društvu čoveka koji je zemlju uveo u ratove, bedu, politička ubistva, paravojske, pljačku društvene imovine, centralizam i hiperinflaciju. I na sve to pokušao krađu izbora.

Mesto pod drvetom u svom dvorištu je maksimum koji Miloševiću pripada, a svako ko pomisli drugačije neka najpre obiđe spomenik ubijenom Ivanu Stamboliću na Fruškoj Gori.

Da je bilo sluha za dugogodišnju inicijativu LSV i da je u Srbiji bilo lustracije, Dačić i mnogi drugi danas bi verovatno imali jasno upisano mesto u istoriji beščašća i nikome ne bi padalo na pamet ni da na glas razmišlja na temu Miloševićevog spomenika.  

I ta ideja, jednako kao i pojavljivanje haških osuđenika na određenim javnim skupovima u prisustvu zvaničnika ove zemlje, predstavlja nastavak restauracije celokupnog Miloševićevog aparata koji se privremeno sklonio nakon 5. oktobra 2000. godine i pokušaj amnestije te politike.  

Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja se sve ove godine dosledno borila i protiv tih ljudi i protiv te politike, sigurno neće ćutke gledati na sve to.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook