Skandalozna ideja o osuđenim generalima kao predavačima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 10. 2017. | Komentara: 0

Skandalozna ideja o osuđenim generalima kao predavačima

Novi Sad, 21. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da spreči nameru člana Vlade Aleksandra Vulina da za predavače na Vojnoj akademiji u Beogradu dovede lica osuđene za ratne zločine.

LSV

Svaki pokušaj da se raskrsti sa ratnom politikom devedesetih biće osuđen na propast, ako se na ovaj način bude odnosilo prema ratnim događajima i njihovim akterima iz naše nedavne istorije.

Srbija mora težiti raskidanju sa zaostavštinom Miloševićevog vremana i mora se suočiti sa prošlošću, ali je sasvim jasno da ovakvi Vulinovi potezi vuku Srbiju unazad i jasno pokazuju nespremnost države za to.

Ako se u delo sprovede ideja da lica osuđena za ratne zločine budu predavači na Vojnoj akademiji, postavlja se pitanje šta je sledeće? Prisustvo ovih lica u školama, vrtićima, institucijama kulture...?

Predsednica Vlade ne sme da ćuti o ovome.

U svom ekspozeu, kao i u obraćanju povodom 100 dana rada njenog kabineta, premijerka Brnabić naglasila je da Srbija postaje normalna država.

Da li je država u kojoj su osuđeni ratni zločinci predavači u vojno-obrazovnim institucijama normalna?

Nadamo se da premijerka Brnabić deli naš stav da nije!

mr Maja Sedlarević
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook