Umesto obilaznice, Zrenjaninci dobijaju samo lažna obećanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 02. 2018. | Komentara: 0

Umesto obilaznice, Zrenjaninci dobijaju samo lažna obećanja

ZRENJANIN – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da predstavnici gradske vlasti konačno pogledaju građane u oči i kažu zašto još uvek nema obilaznice oko Zrenjanina.

lsv

- Prošlo je već šest godina od najava naprednjačke vlasti da će se početi sa izgradnjom obilaznice, a već dve godine od obećanog roka za završetak izgradnje. Nakon toliko godina davanja lažnih obećanja i paušalnih procena naprednjačkih lidera, tek je nakon konstantnih pritisaka odbornika LSV na sednicama Skupštine grada i u obraćanjima javnosti, za 2018. godinu izdvojen prvi dinar u zrenjaninskom budžetu za izgradnju obilaznice. Tačnije, 20 miliona, što je toliko malo da, ustvari, predstavlja samo nameru da se stvori privid da postoji želja da se nešto uradi – istakao je Čapo u saopštenju za javnost.

On dodaje da je obilaznica važna za Zrenjanin, ne samo zbog toga što bi se na taj način izbegao gust kamionski saobraćaj kroz centar grada, već i zato što grad ne može da bude konkurentan za privlačenje investicija ukoliko nema dobru saobraćajnu mrežu. 

- Građani Zrenjanina i dalje trpe gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored svojih domova koji izazivaju buku i potrese. Nismo čuli razloge zbog kojih radovi nisu ni započeti, čujemo samo obećanja. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da vladajuća većina objavi šta se dešava sa obilaznicom, u kojoj je fazi i koji problemi su se isprečili izgradnji, ali i kada će se obećanje dato građanima ispuniti. Takođe, LSV zahteva odgovornost za nestručnost i neozbiljnost vladajuće većine i zanemarivanje interesa građana, kao i objašnjenje šta je to važnije od realizacije ovog infrastrukturnog projekta – zaključio je Dejan Čapo.

 (BILSV, 12.02.2018)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook