Sprečiti povampirenje fašizma i nacizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 02. 2018. | Komentara: 0

Sprečiti povampirenje fašizma i nacizma

Novi Sad, 12. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na činjenicu da je u Republici Srbiji na delu prekrajanje istorije i otvorena glorifikacija dokazanih fašista i saradnika okupatora.

LSV

Nacistički pozdravi u centru Beograda, zahtevi da se Milanu Nediću podigne spomenik, kao i najave da bi Apelacioni sud mogao potvrditi  rehabilitaciju Nikole Kalabića, pokazuju duboku štetnost Zakona o rehabilitaciji koji je postao glavni instrument za relativizaciju njihove izdaje sopstvene zemlje i uloge u zločinima.

Zverstva Nikole Kalabića prema građanima sopstvene zemlje o čemu svedoči i spomen soba u Vraniću, isto kao i uloga samog Nedića u organizaciji logora Banjica, ne smeju nikada i ni zbog čega biti zaboravljeni ili umanjeni.

Republika Srbija je dužna da neguje tekovine narodno - oslobodilačke borbe, žrtve fašizma i časne građane koji su svojim životima platili slobodu naše zemlje. Isto tako, dužna je i da zaustavi i spreči brutalnu propagandu, izvrtanje činjenica, prekrajanje istorije i povampirenje fašizma i nacizma.

Krajnji je trenutak da najviši predstavnici vlasti ove zemlje to nedvosmileno kažu, a institucije preduzmu sve da tako i bude. Ili ćemo ponovo doći u situaciju da građani izađu na ulicu i fašiste zaustavljaju sami.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će glasati za predlog Liberalno demokratske partije u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook