Pretnjama hoće da spreče diskusiju o imenu Zrenjanina

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Četvrtak, 08. 03. 2018. | Komentara: 0

Pretnjama hoće da spreče diskusiju o imenu Zrenjanina

Zrenjanin, 08. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su poslednjih dana upućene organizatorima tribine "Petrovgrad?Neće proći!".

LSV

Kao što je poznato, u komentarima na najavu tribine, koja je reakcija na pokušaj promene imena grada Zrenjanina u Petrovgrad, upućene su pretnje i pozivi na linč neistomišljenika.

Nedopustivo je u političku svakodnevnicu uvoditi princip pretnji i širenja straha.
Očekujemo od državnih organa da reaguju i sankcionišu sve pojedince koji na ovaj način krše Ustav i zakone Republike Srbije.

U Zrenjaninu svima mora biti omogućeno slobodno iznošenje stavova.

Na vlastima je da obezbede apsolutno poštovanje tog prava!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton

 

 
Saopštenja | Petak, 22. 06. 2018. | Komentara: 0

Država opštinama: Samoupravljajte, ali na papiru i bez para

Liga socijaldemokrata Vojvodine skreće pažnju na to da su izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi ironičan pokušaj vlasti da se zamenom teza sakrije činjenica o potpunoj centralizaciji države i zatiranju svake mogućnosti samostalnog delovanja u opštinama.
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Gde su rezultati saradnje sa regijama?

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće ubuduće glasati za predloge sporazuma koje potpisuje Pokrajinska vlada sa drugim regijama sve dok se ne budu videli neki rezultati te saradnje, izjavio je poslanik LSV Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, štancanje sporazuma o saradnjama može biti štetno, pa se može i očekivati da se od nagomilanih akata ne bude znalo sa kim Vojvodina sarađuje i kako.
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina kao skup razičitih naroda

Kontradiktorno je u potpunosti da se govori da je 10. decembar važan dan za Vojvodinu, a da se ne prizna 1945, istakao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. On je podsetio da je ista ta deklaracija nastala baš zahvaljujući borbi protiv totalitarnih režima, fašizma i nacizma.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook