Pretnjama hoće da spreče diskusiju o imenu Zrenjanina

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Četvrtak, 08. 03. 2018. | Komentara: 0

Pretnjama hoće da spreče diskusiju o imenu Zrenjanina

Zrenjanin, 08. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje su poslednjih dana upućene organizatorima tribine "Petrovgrad?Neće proći!".

LSV

Kao što je poznato, u komentarima na najavu tribine, koja je reakcija na pokušaj promene imena grada Zrenjanina u Petrovgrad, upućene su pretnje i pozivi na linč neistomišljenika.

Nedopustivo je u političku svakodnevnicu uvoditi princip pretnji i širenja straha.
Očekujemo od državnih organa da reaguju i sankcionišu sve pojedince koji na ovaj način krše Ustav i zakone Republike Srbije.

U Zrenjaninu svima mora biti omogućeno slobodno iznošenje stavova.

Na vlastima je da obezbede apsolutno poštovanje tog prava!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton

 

 
Događaji | Petak, 23. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Marte Rovire pred odlazak u izgnanstvo

Generalna sekretarka Katalonske republikanske levice Marta Rovira objavila je danas da odlazi u izgnanstvo zbog optužbi Vrhovnog suda Španije. Njeno obraćanje prenosimo u celosti:
Izjave | Petak, 23. 03. 2018. | Komentara: 0

Miloševiću ne treba spomenik nego muzej poput onog o Holokaustu

Ne mislim da je podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću prava stvar. To je isuviše velika istorijska ličnost u ovoj zemlji i njemu se mora mora posvetiti čitav muzej. Samo spomenik je malo, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući na televiziji Pink. 
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2018. | Komentara: 0

Formirati radne grupe za sprečavanje odlaska mladih i probleme sela

Ponovo je odbornicima dostavljen materijal za dopunu dnevnog reda na kraju sednice, čime im nije ostavljeno ni 3 minuta da se pripreme, posebno za razmatranje bitnih strateških dokumenata kao što je program lokalnog ekonomskog razvoja grada za naredne dve godine od kog zavisi ostanak ljudi u gradu i dolazak investitora.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook