Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Odbori LSV | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

Lokalna vlast u 2018. godini još više unazadila Zrenjanin

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš istakao je da je nerad bahate i neodgovorne lokalne vlasti učinio stanje u Zrenjaninu još gorim.
Iz medija | Sreda, 12. 12. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Umesto Paje Patka ili Deda Mraza, deci u Srbiji se obraća Ratko Mladić

Kada su rehabilitovani zločinci iz Drugog svetskog rata u Srbiji, to je bila priprema za rehabilitaciju zločinaca iz ratova iz devedesetih godina prošlog veka. Danas se ratni zločinci koji su osuđeni za genocid direktno telefonski uključuju u televizijske programe sa nacionalnom frekvencijom i pozdravljaju decu umesto Paje Patka ili Deda Mraza.
Saopštenja | Sreda, 12. 12. 2018. | Komentara: 0

Planiranje porodice - najskuplji dugoročni projekat

Godinu dana od usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i šest meseci od početka primene, još uvek nema konkretnih mera kojim je Vlada Republike Srbije spremna ispraviti greške predviđene pomenutim zakonom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook