Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 10. 03. 2018. | Komentara: 0

Šta je urađeno u sistemu odbrane od poplava od 2014. godine?

Novi Sad, 10. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima u vladama Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine da li je učinjeno sve da se spremno dočekaju mogući poplavni talasi.

LSV

Iskustva iz 2005, 2006, i, naročito, 2014. godine jasno ukazuju na brojne manjkavosti sistema odbrane od poplava.

Već prvih dana marta su zabeležene poplave manjih i srednjih obima u opštinama Prokuplje, Žitorađa, Zaječar, Doljevac i Negotin.

Velika količina snega na planinama, kao i najava kišnog proleća, postavlja pred nadležne organe brojne zadatke u odbrani od poplava.

Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma dobro se seća obećanja datih 2014. godine. Govorilo se tada o ojačavanju zaštitinih sistema, izgradnji nasipa, jačanju već postojećih, osavremenjavanju drenažnih sistema...

Šta je urađeno u prethodne četiri godine?

Ljudske žrtve i ogromna materijalna šteta iz 2014. godine veliko su upozorenje svima koji imaju odgovornost u sistemu zaštite od polava.

LSV očekuje odgovore na ova pitanja, jer bezbednost građana, njihove imovine, kao i imovine države, mora biti prioritetan zadatak.

Branislav Knežević,
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Neobrani kukuruz gori, nadležni ćute

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih u opštini Žitište da reaguju i sprovedu zakon kada je u pitanju krađa kukuruza i paljenje biljnih ostataka posle berbe
Iz medija | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Đukanović je beskonačno dragocjen i verujem da Vučić to ima u vidu

Vjerujem da nema nijednog razloga da ne dođe do susreta predsjednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića. Poznajući i jednog i drugog vjerujem da će pronaći način da to u najskorijoj budućnosti i urade.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook