Osuda ruskih pretnji na Balkanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 21. 03. 2018. | Komentara: 0

Osuda ruskih pretnji na Balkanu

Novi Sad, 21. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da zvanična Rusija, posle neuspelog državnog udara i pokušaja nasilnog zbacivanja vlasti u Crnoj Gori, koncentriše svoj pritisak na Makedoniju. Zbog toga osuđujemo najnovije pretnje i pritiske koje ruska diplomatija upućuje Makedoniji.

LSV

LSV veoma podržava napore koje makedonski premijer i predsednik Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev ulaže u izgradnju demokratskog i građanskog društva u kome bi svi građani, bez obzira na nacionalnu pripadnost, bili ravnopravni. LSV sa simpatijama gleda na procese demokratizacije makedonskog društva i posebno na akcije u borbi protiv korupcije i izgradnji pravne države u Makedoniji.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža snažnu podršku i spoljnopolitičkoj orijentaciji nove makedonske vlade koja ulaže velike napore u cilju postizanja mira sa svim svojim susedima. Od posebnog značaja su pregovori o imenu Makedonije koje bi bilo prihvatljivo svim njenim susedima.

Ubrzani procesi evroatlanskih integracija i posebno poziv za ulazak u NATO, od ključne su važnosti za stabilizaciju prilika u Makedoniji, ali i za postizanje demokratskog i razvijenog Balkana. Zbog toga su svi pritisci iz Rusije ili neke druge zemlje, koji vode ka zaoštravanju odnosa ili destabilizaciji prilika u regionu, direktan akt protiv interesa društava i svakog pojedinca u jugoistočnoj Evropi. 


Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook