Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

Novi Sad, 07. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da članovi Vlade Republike Srbije počnu da rade svoj posao, a da marketinške nastupe ostave za predizbornu kampanju.

lsv

Poslednja izjava ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića, da selo nije prepoznato kao kategorija u Ustavu, samo je još jedan u nizu dokaza potpuno konfuzne politike koju vodi Vlada Republike Srbije.

Dok se sa jedne strane donose zakoni koji dodatno slabe lokalne samouprave, dotle ministar Krkobabić nejasno  govori o jačanju uloge sela u političkom sistemu Srbije.

Apsurdno je da iz istog kabineta ministara čujemo i ideje o gašenju seoskih škola i ambulanti, ali i ideje o boljoj poziciji sela u Ustavu Srbije.

Ta nejasna politika dodatno ugrožava interese građana naše zemlje koji žive u seoskim krajevima.

Ministar Krkobabić već godinu dana marketinški promoviše ideju o razvoju sela i najavljuje „fantastične rezultate obnove“.

LSV pita ministra šta je „'fantastično“ u činjenici da je samo iz Sajana u opštini Kikinda u poslednje vreme otišlo 40 porodica.

Ustav o kojem govori ministar Krkobabić mora biti promenjen, ali i tome se mora voditi kvalitetna rasprava, a ne medijska akcija.

Rešenje je u decentralizaciji cele države. Do mesnih zajednica i sela. Nažalost, reč decentralizacija ne postoji u rečniku članova Vlade Srbije.

Bojimo se da je prikupljanje političkih poena bitnije od konkretnih akcija na izmenama u političkom sistemu Srbije.

Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Događaji | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

Otvaranjem još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom Republika Srbija nastavlja svoj evropski put. I to je velika i važna vest, naglasio je predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u vezi sa otvaranjem dva nova pregovaračka poglavlja sa EU.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook