Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

Novi Sad, 07. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da članovi Vlade Republike Srbije počnu da rade svoj posao, a da marketinške nastupe ostave za predizbornu kampanju.

lsv

Poslednja izjava ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića, da selo nije prepoznato kao kategorija u Ustavu, samo je još jedan u nizu dokaza potpuno konfuzne politike koju vodi Vlada Republike Srbije.

Dok se sa jedne strane donose zakoni koji dodatno slabe lokalne samouprave, dotle ministar Krkobabić nejasno  govori o jačanju uloge sela u političkom sistemu Srbije.

Apsurdno je da iz istog kabineta ministara čujemo i ideje o gašenju seoskih škola i ambulanti, ali i ideje o boljoj poziciji sela u Ustavu Srbije.

Ta nejasna politika dodatno ugrožava interese građana naše zemlje koji žive u seoskim krajevima.

Ministar Krkobabić već godinu dana marketinški promoviše ideju o razvoju sela i najavljuje „fantastične rezultate obnove“.

LSV pita ministra šta je „'fantastično“ u činjenici da je samo iz Sajana u opštini Kikinda u poslednje vreme otišlo 40 porodica.

Ustav o kojem govori ministar Krkobabić mora biti promenjen, ali i tome se mora voditi kvalitetna rasprava, a ne medijska akcija.

Rešenje je u decentralizaciji cele države. Do mesnih zajednica i sela. Nažalost, reč decentralizacija ne postoji u rečniku članova Vlade Srbije.

Bojimo se da je prikupljanje političkih poena bitnije od konkretnih akcija na izmenama u političkom sistemu Srbije.

Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan. U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: LSV će se boriti protiv straha u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u subotu u Novom Bečeju obeležila 28 godina rada i postojanja. Na svečanoj sednici Glavnog odbora, predsednik LSV Nenad Čanak je istakao da je Liga socijaldemokrata Vojvodine jedina decentralistička, građanska, socijaldemokratska i regionalna stranka koja postoji toliko dugo, te da ona ima kontinuitet, principijelnost i kredibilitet koji ovoj zemlji mogu doneti promene.
Saopštenja | Subota, 14. 07. 2018. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook