Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

Novi Sad, 07. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da članovi Vlade Republike Srbije počnu da rade svoj posao, a da marketinške nastupe ostave za predizbornu kampanju.

lsv

Poslednja izjava ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića, da selo nije prepoznato kao kategorija u Ustavu, samo je još jedan u nizu dokaza potpuno konfuzne politike koju vodi Vlada Republike Srbije.

Dok se sa jedne strane donose zakoni koji dodatno slabe lokalne samouprave, dotle ministar Krkobabić nejasno  govori o jačanju uloge sela u političkom sistemu Srbije.

Apsurdno je da iz istog kabineta ministara čujemo i ideje o gašenju seoskih škola i ambulanti, ali i ideje o boljoj poziciji sela u Ustavu Srbije.

Ta nejasna politika dodatno ugrožava interese građana naše zemlje koji žive u seoskim krajevima.

Ministar Krkobabić već godinu dana marketinški promoviše ideju o razvoju sela i najavljuje „fantastične rezultate obnove“.

LSV pita ministra šta je „'fantastično“ u činjenici da je samo iz Sajana u opštini Kikinda u poslednje vreme otišlo 40 porodica.

Ustav o kojem govori ministar Krkobabić mora biti promenjen, ali i tome se mora voditi kvalitetna rasprava, a ne medijska akcija.

Rešenje je u decentralizaciji cele države. Do mesnih zajednica i sela. Nažalost, reč decentralizacija ne postoji u rečniku članova Vlade Srbije.

Bojimo se da je prikupljanje političkih poena bitnije od konkretnih akcija na izmenama u političkom sistemu Srbije.

Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević
Izjave | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Izmišljaju separatizam u Vojvodini da bi još više centralizovali zemlju

Da li će nešto biti usvojeno ili ne to će odlučiti poslanici glasanjem. Ali ovo je već veliki pomak zbog toga što se praktično od 2002. godine, o Vojvodini se nije govorilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a tema položaja, statusa i samog Zakona o finansiranju koji je prema Zakonu o sprovođenu Ustava,  trebalo je da budu donešeni do decembra 2008 – izjavio je Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Za beogradsku gondolu 3,7 puta više para nego za ceo Fond lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na pogubne posledice centralizacije koja vlada u našoj zemlji. Razlika u razvijenosti Beograda i drugih sredina sve je veća. To za posledicu ima drastičan pad broja stanovnika delova zemlje koji nisu grad Beograd. Pojedini krajevi su, bukvalno, opusteli. 
Saopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook