Crkva može da ne plaća porez, a poljoprivrednici moraju da plate odvodnjavanje koga nije bilo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 25. 05. 2018. | Komentara: 0

Crkva može da ne plaća porez, a poljoprivrednici moraju da plate odvodnjavanje koga nije bilo

Novi Sad, 25. maj 2018 - Činjenice: Prošle godine je bila enormna suša i nije bilo potrebno odvodnjavanje poljoprivrednih površina. Ministar, pokrajinski i republički funkcioneri su obećali da poljoprivrednici neće plaćati odvodnjavanje za tu godinu. Računi za odvodnjavanje stižu na kućne adrese i zahteva se njihovo plaćanje.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje da li su poljoprivrednici u ovoj zemlji građani drugog reda, kada se njima naplaćuje i ono što nisu koristili i podseća da, recimo, crkva do današnjeg dana ne plaća porez i da na to državni zvaničnici ne reaguju.

Nekorektnost državnih preduzeća i države ne zaustavlja se samo na naplati nekorišćene usluge, nego i u kvalitetu onog što poljoprivrednici dobijaju za tu cenu. 

Ako je u Vojvodini oko dva miliona hektara zemljišta koje zavisi od sistema za odvodnjavanje i ako se po hektaru plaća 1.200 dinara, onda je to godišnji prihod od 2,4 milijarde dinara, odnosno preko 20 miliona evra. 

Zato se postavlja još jedno pitanje - zašto su u nekim delovima Vojvodine kanali potpuno zapušteni.

Sve ovo nameće još jedno pitanje - kako će se tek vršiti naplata i održavati kanali kada Kanalska mreža, kao što je Liga socijaldemokrata najavila ulažući protest,  pređe u ruke republike, jer pokrajinska administracija, namerno ili slučajno, ne radi ništa da bi to sprečila jednostavnim uknjižavanjem imovine na ime Autonomne pokrajine Vojvodine.

Liga socijalldemokrata Vojvodine traži odgovor od pokrajinske administracije - da li će namerno propustiti sve rokove i tako pokloniti kanalsku mrežu republici, dok poljoprivrednici i dalje budu plaćali sredstva za odvodnjavanje i posle sušnih godina, a nisu udostojeni ni otpisa duga, ni poštovanja pokrajine da uloži trud i zadrži kanalsku mrežu. Kakva je - takva je, naša je, pa ćemo je popravljati.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook