Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 02. 06. 2018. | Komentara: 0

Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

Novi Sad, 02. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Milana Krkobabića, ministra u Vladi Srbije zaduženog za regionalni razvoj, da javnosti objasni zašto je po njemu grad Beograd 'magnet' i da pruži dokaze da je taj 'magnetizam' globalistički proces, kako je on nedavno izjavio.

LSV

Ministar Krkobabić morao bi da zna da je Evropa kontinent regiona i lokalnih samoupravnih zajednica. Glavni gradovi Evrope, najčešće nisu 'magneti'. Berlin nije ekonomski najsnažnija sredina u SR Nemačkoj. Niti je to Rim u Italiji. Niti Madrid u Španiji. Iz Varšave se poslednjih godine odselilo oko 5% stanovnika. Najviše u mala sela u severnoj i centralnoj Poljskoj.

Sa druge strane, ministar koji je zadužen za ravnomerni ragionalni razvoj opravdava superiornost megacentra kakav je grad Beograd u odnosu na druge gradove, opštine i sela.

Posebno je zabrinjavajuće što resorni ministar  često ogovori o opstaknu sela, povratku ljudi u njih i obnovi zadrugarstva, ali u praksi nema niti jedne jedine konkretne akcije.

Sve se svodi na makretinške istupe, nekakve sajmove i izložbe, a stanovnici sela jedva preživljavaju.

Najnoviji udar na njihove kućne budžete je astronomsko povećanje cena goriva i to u jeku poljoprivrednih radova.

Ministar Krkobabić nije se oglasio povodom najnovijeg nasrtaja, na već osiromašene, seljake.

LSV shvata da apeli upućeni ministru Krkobabiću ne daju rezultate, ali javnost mora biti obaveštena i katastrofalnim posledicama nerada funkcionera zaduženih za ravnomerni regionalni razvoj!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook