Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 02. 06. 2018. | Komentara: 0

Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

Novi Sad, 02. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Milana Krkobabića, ministra u Vladi Srbije zaduženog za regionalni razvoj, da javnosti objasni zašto je po njemu grad Beograd 'magnet' i da pruži dokaze da je taj 'magnetizam' globalistički proces, kako je on nedavno izjavio.

LSV

Ministar Krkobabić morao bi da zna da je Evropa kontinent regiona i lokalnih samoupravnih zajednica. Glavni gradovi Evrope, najčešće nisu 'magneti'. Berlin nije ekonomski najsnažnija sredina u SR Nemačkoj. Niti je to Rim u Italiji. Niti Madrid u Španiji. Iz Varšave se poslednjih godine odselilo oko 5% stanovnika. Najviše u mala sela u severnoj i centralnoj Poljskoj.

Sa druge strane, ministar koji je zadužen za ravnomerni ragionalni razvoj opravdava superiornost megacentra kakav je grad Beograd u odnosu na druge gradove, opštine i sela.

Posebno je zabrinjavajuće što resorni ministar  često ogovori o opstaknu sela, povratku ljudi u njih i obnovi zadrugarstva, ali u praksi nema niti jedne jedine konkretne akcije.

Sve se svodi na makretinške istupe, nekakve sajmove i izložbe, a stanovnici sela jedva preživljavaju.

Najnoviji udar na njihove kućne budžete je astronomsko povećanje cena goriva i to u jeku poljoprivrednih radova.

Ministar Krkobabić nije se oglasio povodom najnovijeg nasrtaja, na već osiromašene, seljake.

LSV shvata da apeli upućeni ministru Krkobabiću ne daju rezultate, ali javnost mora biti obaveštena i katastrofalnim posledicama nerada funkcionera zaduženih za ravnomerni regionalni razvoj!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 01. 2019. | Komentara: 0

LSV položila venac povodom godišnjice Novosadske racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldmokrata Vojvodine Novi Sad na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem i danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2019. | Komentara: 0

Republika Srbija ne sme ponovo biti prevarena

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da ne veruje slepo obećanju da ćemo biti priključeni na krak gasovoda „Turski tok“ i da ne prestane sa traženjem alternativa za nabavku neophodnog gasa.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2019. | Komentara: 0

Osuda skandaloznog teksta o ljotićevcima u Politikinom zabavniku

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje objavljivanje teksta pod naslovom „Ko su bili ljotićevci“, koji je objavljen u poslednjem broju nedeljnika „Politikin zabavnik“. Nažalost, pojave istorijskog revizionizma su sve češće, a tekst u „Politikinom zabavniku“ je jasan primer pranja biografija protagonista fašističkih ideja u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook