Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

 
 
Izbori u LSVnenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Subota, 02. 06. 2018. | Komentara: 0

Zašto Krkobabić ćuti o povećanju cene goriva?

Novi Sad, 02. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Milana Krkobabića, ministra u Vladi Srbije zaduženog za regionalni razvoj, da javnosti objasni zašto je po njemu grad Beograd 'magnet' i da pruži dokaze da je taj 'magnetizam' globalistički proces, kako je on nedavno izjavio.

LSV

Ministar Krkobabić morao bi da zna da je Evropa kontinent regiona i lokalnih samoupravnih zajednica. Glavni gradovi Evrope, najčešće nisu 'magneti'. Berlin nije ekonomski najsnažnija sredina u SR Nemačkoj. Niti je to Rim u Italiji. Niti Madrid u Španiji. Iz Varšave se poslednjih godine odselilo oko 5% stanovnika. Najviše u mala sela u severnoj i centralnoj Poljskoj.

Sa druge strane, ministar koji je zadužen za ravnomerni ragionalni razvoj opravdava superiornost megacentra kakav je grad Beograd u odnosu na druge gradove, opštine i sela.

Posebno je zabrinjavajuće što resorni ministar  često ogovori o opstaknu sela, povratku ljudi u njih i obnovi zadrugarstva, ali u praksi nema niti jedne jedine konkretne akcije.

Sve se svodi na makretinške istupe, nekakve sajmove i izložbe, a stanovnici sela jedva preživljavaju.

Najnoviji udar na njihove kućne budžete je astronomsko povećanje cena goriva i to u jeku poljoprivrednih radova.

Ministar Krkobabić nije se oglasio povodom najnovijeg nasrtaja, na već osiromašene, seljake.

LSV shvata da apeli upućeni ministru Krkobabiću ne daju rezultate, ali javnost mora biti obaveštena i katastrofalnim posledicama nerada funkcionera zaduženih za ravnomerni regionalni razvoj!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Četvrtak, 16. 08. 2018. | Komentara: 0

Ministre, zašto je gorivo skuplje ako je nafta pojeftinila?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti saopšte kako je moguće da je sirova nafta na svetskom tržištu pojeftinila, da je dinar stabilan, a da je cena goriva na našim pumpama ovih dana porasla?
Saopštenja | Sreda, 15. 08. 2018. | Komentara: 0

Nesklad odluka pokrajinske i republičke vlasti u oblasti podsticanja nataliteta

Poražavajuća je činjenica da od svih mera pronatalitetne politike za koji se zalaže Kabinet ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku, Pokrajinska vlada podstiče tek delimično ove mere.
Odbori LSV | Utorak, 14. 08. 2018. | Komentara: 0

Umesto pijaće vode, Zrenjanincima veća cena otpadne vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavke rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnika gradske vlasti koji su odgovorni za to što Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook