Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 06. 2018. | Komentara: 0

Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

Novi Sad, 04. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa zavetom ćutanja i saopšti javnosti kako je moguće da građani ove zemlje plaćaju jednu od najvećih cena goriva u Evropi u odnosu na prosečnu platu.

LSV

Kada će i koliko će gorivo da pojeftini?

Zašto se ćuti na činjenicu da je od početka godine bezin poskupeo skoro devet, a dizel 11,30 dinara? Koliki je uticaj cene goriva na sve ostale cene, a samim tim i ukupan život u Srbiji?

Da li je neko izračunao koliko vojvođanskog žita ili kukuriza košta jedan litar goriva? I to od nafte koje se izvuče iz vojvođanskih oranica!

Kako je moguće da gorivo u Mađarskoj, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini bude jeftinije, nego kod nas, gde se crpi i prerađuje naša nafta?

I gde, pritom, NIS-Gaspromnjeft, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom, plaća najnižu rudnu rentu u čitavoj Evropi?!

Ako su nam „Rusi braća i prijatelji“, zašto i dokle će građani da skupo plaćaju to prijateljstvo?

Građani ove zemlje zaslužuju da im se jasno kaže - dokle će da traje ova otimačina njihovog novca i ko to i zbog čega dopušta.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2018. | Komentara: 0

Nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu da poštuje zakon ili da ode

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na nestručnost i bahatost predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu. Njihov rad je hronično loš, a neozbiljnost je karakteristika koja se često uočava.
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva. U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.
Saopštenja | Subota, 13. 10. 2018. | Komentara: 0

Zašto država ne isplaćuje mesečne prihode novosadskoj apoteci?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga upitala je ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije  Zlatibora Lončara zašto Republički fond za zdravstveno osiguranje ne isplaćuje mesečni prihod Apoteci „Novi Sad“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook