Ministre Antiću, šta čekate!? Smanjite cenu goriva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 06. 2018. | Komentara: 0

Ministre Antiću, šta čekate!? Smanjite cenu goriva!

Novi Sad, 06. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti precizno saopšti kako je moguće da u Srbiji, zemlji čiji građani imaju gotovo najniže plate u Evropi, dizel gorivo bude – najskuplje!? 

LSV

Ministre Antiću, koliko tačno novca odlazi u republički budžet iz svake litre goriva i kada mislite da iskoristite zakonsku mogućnost da te akcize, koje prelaze neverovatnih 50 odsto od ukupne cene litre goriva, umanjite? 

Nalazimo se na dnu evropske lestvice po visini zarada, a po ceni dizela smo evropski „lideri“!? A reč je o gorivu koje se najviše koristi u poljoprivrednoj proizvodnji i transportu robe i direktno utiče na finalnu cenu mnogih proizvoda. 

Šta uopšte znači izjava ministra Antića da se „nada se da će u narednom periodu doći do pada cene nafte i njenih derivata, a ukoliko do toga ne dođe Vlada Srbije će razmotriti koje mere ima na raspolaganju“? Koga ministar Antić obmanjuje? 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ima razumevanja za najavljene građanske proteste, a ministru bi bilo pametnije da konačno nešto konkretno preduzme. 

Takođe, direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je nedavno izjavio da ta kompanija uvozi dve trećine nafte koju troši. To znači da je jedna trećina nafte koja je u opticaju iz naše zemlje, iz vojvođanskih oranica.

Mogu li ruski partneri i „braća“ da se odreknu dela svoje zarade od naše nafte? Tim pre jer su, prema sopstvenom priznanju, prošle godine ostvarili 80 odsto veću neto dobit nego u 2016, odnosno 27 milijardi dinara, ili oko 200 miliona evra.

Pozivamo ministra da se probudi i prestane da štedi novac kompaniji sa većinskim ruskim vlasništvom na račun građana sopstvene zemlje.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook