Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 30. 06. 2018. | Komentara: 0

Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

Novi Sad, 30. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje premijerki Ani Brnabić kada će Vlada  početi da vodi  brigu o radnicima u Srbiji? Ko će i kada početi da kontroliše isplatu zarada, uplate za penziono i zdravstveno osiguranje? Kao i ko štiti interese nacionalnih zajednica u Srbiji?

LSV

Takođe,  pitamo po kojim kriterijumima se angažuju osobe za rad u inspekcijama?

Odgovore očekuju i zaposleni u hladnjači ABS Food iz Ruskog Krstura koja je privatizovana, a u kojoj je do tada radilo 150 radnika, a sada ih ima svega 22.

Ovo je još jedan primer "uspešne" privatizacije aktuelne vlasti, koja ni preko svojih službi – inspekcija ne radi ništa da pomogne zaposlenima, kako bi im se, između ostalog, isplatile zaostale plate za 11 meseci.

Pre privatizacije ovo preduzeće se bavilo stočarstvom, posedovalo ribnjak, restoran i oko 1.000 hektara zemlje. Sve je to prodato!

Zašto država podstiče nestručno i bahato ponašanje novih vlasnika, imajući u vidu da se radi o nekadašnjim gigantima i prirodnom bogatstvu?

Pitamo i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li će se bar on pozabaviti ovim problemom, jer su radnici, pa i celo selo mnogo puta ukazivali da nova vlasnica šteti interesima sela i nacionalnih zajednica koje u njemu žive.

Jedan od načina na koji to radi je da dovozi autobusima sezonske radnike iz Apatina i okolnih sela, i odmah im isplaćuje zaradu. Zar je to u interesu stanovnika Ruskog Krstura? Iz sela je, kada je privatizovana fabrika, oko 70 rusinskih porodica otišlo u Kanadu. Selo je sa 5.000 stanovnika za 10 godina doživelo da ima 2.500 žitelja.

Zar se tako štite prava nacionalnih zajednica u Srbiji?

Očekujemo odgovore, ali i reakciju. Sve navedeno vlasnici privatizovane državne imovine mogu da čine,  jer očito imaju dozvolu državnih organa i pravosuđa.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. 
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast je dužna da javnosti saopšti istinu o dolasku Tenisa

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti šta se tačno dešava i hoće li kompanija „Tenis“ uopšte doći i investirati u Republiku Srbiju i pod kojim uslovima, ili od čitavog posla nema ništa.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Promenu mogu doneti samo protesti posle izbora

Nenad Čanak izjavio je da članovi LSV izlaze kao građani na proteste „Jedan od pet miliona“ i da je to njihovo pravo. "Mi, kao stranka, nemamo veze sa Savezom za Srbiju, niti smo imali razgovore s njima, zbog toga što tamo gde se nalaze neoljotićevske grupacije, poput Dveri ili stranke Milana Stamatovića, mi ne možemo da podržimo", kazao je Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook