Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 30. 06. 2018. | Komentara: 0

Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

Novi Sad, 30. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje premijerki Ani Brnabić kada će Vlada  početi da vodi  brigu o radnicima u Srbiji? Ko će i kada početi da kontroliše isplatu zarada, uplate za penziono i zdravstveno osiguranje? Kao i ko štiti interese nacionalnih zajednica u Srbiji?

LSV

Takođe,  pitamo po kojim kriterijumima se angažuju osobe za rad u inspekcijama?

Odgovore očekuju i zaposleni u hladnjači ABS Food iz Ruskog Krstura koja je privatizovana, a u kojoj je do tada radilo 150 radnika, a sada ih ima svega 22.

Ovo je još jedan primer "uspešne" privatizacije aktuelne vlasti, koja ni preko svojih službi – inspekcija ne radi ništa da pomogne zaposlenima, kako bi im se, između ostalog, isplatile zaostale plate za 11 meseci.

Pre privatizacije ovo preduzeće se bavilo stočarstvom, posedovalo ribnjak, restoran i oko 1.000 hektara zemlje. Sve je to prodato!

Zašto država podstiče nestručno i bahato ponašanje novih vlasnika, imajući u vidu da se radi o nekadašnjim gigantima i prirodnom bogatstvu?

Pitamo i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li će se bar on pozabaviti ovim problemom, jer su radnici, pa i celo selo mnogo puta ukazivali da nova vlasnica šteti interesima sela i nacionalnih zajednica koje u njemu žive.

Jedan od načina na koji to radi je da dovozi autobusima sezonske radnike iz Apatina i okolnih sela, i odmah im isplaćuje zaradu. Zar je to u interesu stanovnika Ruskog Krstura? Iz sela je, kada je privatizovana fabrika, oko 70 rusinskih porodica otišlo u Kanadu. Selo je sa 5.000 stanovnika za 10 godina doživelo da ima 2.500 žitelja.

Zar se tako štite prava nacionalnih zajednica u Srbiji?

Očekujemo odgovore, ali i reakciju. Sve navedeno vlasnici privatizovane državne imovine mogu da čine,  jer očito imaju dozvolu državnih organa i pravosuđa.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

NIS se hvali profitom, a ne plaća zakonsku rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su vesti o odličnoj poslovnoj godini Naftne industrije Srbije samo još jedan u nizu razloga zašto je potrebno revidirati Energetski sporazum koji je potpisan sa Ruskom federacijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook