Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Subota, 30. 06. 2018. | Komentara: 0

Ruski Krstur nestaje, a vlast ćuti!

Novi Sad, 30. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje premijerki Ani Brnabić kada će Vlada  početi da vodi  brigu o radnicima u Srbiji? Ko će i kada početi da kontroliše isplatu zarada, uplate za penziono i zdravstveno osiguranje? Kao i ko štiti interese nacionalnih zajednica u Srbiji?

LSV

Takođe,  pitamo po kojim kriterijumima se angažuju osobe za rad u inspekcijama?

Odgovore očekuju i zaposleni u hladnjači ABS Food iz Ruskog Krstura koja je privatizovana, a u kojoj je do tada radilo 150 radnika, a sada ih ima svega 22.

Ovo je još jedan primer "uspešne" privatizacije aktuelne vlasti, koja ni preko svojih službi – inspekcija ne radi ništa da pomogne zaposlenima, kako bi im se, između ostalog, isplatile zaostale plate za 11 meseci.

Pre privatizacije ovo preduzeće se bavilo stočarstvom, posedovalo ribnjak, restoran i oko 1.000 hektara zemlje. Sve je to prodato!

Zašto država podstiče nestručno i bahato ponašanje novih vlasnika, imajući u vidu da se radi o nekadašnjim gigantima i prirodnom bogatstvu?

Pitamo i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li će se bar on pozabaviti ovim problemom, jer su radnici, pa i celo selo mnogo puta ukazivali da nova vlasnica šteti interesima sela i nacionalnih zajednica koje u njemu žive.

Jedan od načina na koji to radi je da dovozi autobusima sezonske radnike iz Apatina i okolnih sela, i odmah im isplaćuje zaradu. Zar je to u interesu stanovnika Ruskog Krstura? Iz sela je, kada je privatizovana fabrika, oko 70 rusinskih porodica otišlo u Kanadu. Selo je sa 5.000 stanovnika za 10 godina doživelo da ima 2.500 žitelja.

Zar se tako štite prava nacionalnih zajednica u Srbiji?

Očekujemo odgovore, ali i reakciju. Sve navedeno vlasnici privatizovane državne imovine mogu da čine,  jer očito imaju dozvolu državnih organa i pravosuđa.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj. Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.
Saopštenja | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Trivan i Blažić da zajedno kažu istinu o kikindskoj deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i državnog sekretara u tom ministarstvu Branislava Blažića da, umesto što polemišu preko medija, dođu u Kikindu i zajedno pred građanima odgovore na sva pitanja u vezi sa optužbama za protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije, zbog kojih su nedavno privedeni čelni ljudi firme FCC „Eko“.
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook