Beogradu žičara, a ostalima propadanje

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 01. 07. 2018. | Komentara: 0

Beogradu žičara, a ostalima propadanje

Novi Sad, 01. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o izgradnji žičare koje bi povezivala stari i novi deo Beograda samo još jedan od primera apsolutne dominacije grada Beograda nad ostalim krajevima Republike Srbije.

LSV

Kao što je poznato, odbornici Skupštine grada Beograda odobrili su plan detaljne regulacije grada kojim je predviđena i izgradnja žičare u glavnom gradu. Javnost je doznala da bi troškovi izgradnje žičare mogli iznositi oko 200 miliona dinara!

Neverovatno je da u vremenu kada najveći deo naše države nedovljno razvijen, vlasti prioritet daju izgradnji novih megalomanskih sadžaja u Beogradu.

Krajnje su neozbiljne tvrdnje lokalnih vlasti u Beogradu da glavni grad može ulaziti u ovakve poduhvate, jer je gradski budžet u stabilnom stanju i beleži višak. Sa druge strane, Vlada Srbije je u više navrata izdvajala sredstva iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd.

Katastrofalno je da Vlada novcem svih građana Srbije pomaže Beograd, koji je po svim pokazateljima daleko razvijeniji od ostatka zemlje.

Nažalost, i ideja o beogradskoj žičari, dok većina opštinama nema sredstava ni za osnovno funkcionisanje, predstavlja potvrdu politike centralizacije koja vlada u našoj zemlji.

LSV poručuje Vladi Srbije da pogleda nivo razvoja Beograda i ostatka zemlje. Nadamo se da bi kratke šetnje po Čoki, Plandištu, Bačkom Petrovcu, Žagubici ili Tutinu bile dovoljne da se shvati da postoje mnogo bitniji problemi od žičara, odgomnih jarbola ili skupih novogodišnjih jelki u Beogradu.

 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. 
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast je dužna da javnosti saopšti istinu o dolasku Tenisa

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti šta se tačno dešava i hoće li kompanija „Tenis“ uopšte doći i investirati u Republiku Srbiju i pod kojim uslovima, ili od čitavog posla nema ništa.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Promenu mogu doneti samo protesti posle izbora

Nenad Čanak izjavio je da članovi LSV izlaze kao građani na proteste „Jedan od pet miliona“ i da je to njihovo pravo. "Mi, kao stranka, nemamo veze sa Savezom za Srbiju, niti smo imali razgovore s njima, zbog toga što tamo gde se nalaze neoljotićevske grupacije, poput Dveri ili stranke Milana Stamatovića, mi ne možemo da podržimo", kazao je Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook