Beogradu žičara, a ostalima propadanje

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 01. 07. 2018. | Komentara: 0

Beogradu žičara, a ostalima propadanje

Novi Sad, 01. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o izgradnji žičare koje bi povezivala stari i novi deo Beograda samo još jedan od primera apsolutne dominacije grada Beograda nad ostalim krajevima Republike Srbije.

LSV

Kao što je poznato, odbornici Skupštine grada Beograda odobrili su plan detaljne regulacije grada kojim je predviđena i izgradnja žičare u glavnom gradu. Javnost je doznala da bi troškovi izgradnje žičare mogli iznositi oko 200 miliona dinara!

Neverovatno je da u vremenu kada najveći deo naše države nedovljno razvijen, vlasti prioritet daju izgradnji novih megalomanskih sadžaja u Beogradu.

Krajnje su neozbiljne tvrdnje lokalnih vlasti u Beogradu da glavni grad može ulaziti u ovakve poduhvate, jer je gradski budžet u stabilnom stanju i beleži višak. Sa druge strane, Vlada Srbije je u više navrata izdvajala sredstva iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd.

Katastrofalno je da Vlada novcem svih građana Srbije pomaže Beograd, koji je po svim pokazateljima daleko razvijeniji od ostatka zemlje.

Nažalost, i ideja o beogradskoj žičari, dok većina opštinama nema sredstava ni za osnovno funkcionisanje, predstavlja potvrdu politike centralizacije koja vlada u našoj zemlji.

LSV poručuje Vladi Srbije da pogleda nivo razvoja Beograda i ostatka zemlje. Nadamo se da bi kratke šetnje po Čoki, Plandištu, Bačkom Petrovcu, Žagubici ili Tutinu bile dovoljne da se shvati da postoje mnogo bitniji problemi od žičara, odgomnih jarbola ili skupih novogodišnjih jelki u Beogradu.

 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Iz medija | Četvrtak, 20. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Ta velikosrpska hegemonistička ideja nikada nije doživjela historijski i ideološki poraz

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, jedan od najoštrijih kritičara srbijanske vlasti, rekao je da je prilično uvjeren da će u Srbiji doći do referenduma u vezi s Kosovom. U razgovoru za Klix.ba komentarisao je i političke odnose u BiH, a naročito politiku Milorada Dodika.
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.
Govori | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

Šućurović: Veća izdvajanja za TOV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović zatražio je juče veća izdvajanja za Turističku organizaciju Vojvodine (TOV).ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook