Beogradu žičara, a ostalima propadanje

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 01. 07. 2018. | Komentara: 0

Beogradu žičara, a ostalima propadanje

Novi Sad, 01. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o izgradnji žičare koje bi povezivala stari i novi deo Beograda samo još jedan od primera apsolutne dominacije grada Beograda nad ostalim krajevima Republike Srbije.

LSV

Kao što je poznato, odbornici Skupštine grada Beograda odobrili su plan detaljne regulacije grada kojim je predviđena i izgradnja žičare u glavnom gradu. Javnost je doznala da bi troškovi izgradnje žičare mogli iznositi oko 200 miliona dinara!

Neverovatno je da u vremenu kada najveći deo naše države nedovljno razvijen, vlasti prioritet daju izgradnji novih megalomanskih sadžaja u Beogradu.

Krajnje su neozbiljne tvrdnje lokalnih vlasti u Beogradu da glavni grad može ulaziti u ovakve poduhvate, jer je gradski budžet u stabilnom stanju i beleži višak. Sa druge strane, Vlada Srbije je u više navrata izdvajala sredstva iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd.

Katastrofalno je da Vlada novcem svih građana Srbije pomaže Beograd, koji je po svim pokazateljima daleko razvijeniji od ostatka zemlje.

Nažalost, i ideja o beogradskoj žičari, dok većina opštinama nema sredstava ni za osnovno funkcionisanje, predstavlja potvrdu politike centralizacije koja vlada u našoj zemlji.

LSV poručuje Vladi Srbije da pogleda nivo razvoja Beograda i ostatka zemlje. Nadamo se da bi kratke šetnje po Čoki, Plandištu, Bačkom Petrovcu, Žagubici ili Tutinu bile dovoljne da se shvati da postoje mnogo bitniji problemi od žičara, odgomnih jarbola ili skupih novogodišnjih jelki u Beogradu.

 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj. Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.
Saopštenja | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Trivan i Blažić da zajedno kažu istinu o kikindskoj deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i državnog sekretara u tom ministarstvu Branislava Blažića da, umesto što polemišu preko medija, dođu u Kikindu i zajedno pred građanima odgovore na sva pitanja u vezi sa optužbama za protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije, zbog kojih su nedavno privedeni čelni ljudi firme FCC „Eko“.
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook