Beogradu žičara, a ostalima propadanje

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 01. 07. 2018. | Komentara: 0

Beogradu žičara, a ostalima propadanje

Novi Sad, 01. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o izgradnji žičare koje bi povezivala stari i novi deo Beograda samo još jedan od primera apsolutne dominacije grada Beograda nad ostalim krajevima Republike Srbije.

LSV

Kao što je poznato, odbornici Skupštine grada Beograda odobrili su plan detaljne regulacije grada kojim je predviđena i izgradnja žičare u glavnom gradu. Javnost je doznala da bi troškovi izgradnje žičare mogli iznositi oko 200 miliona dinara!

Neverovatno je da u vremenu kada najveći deo naše države nedovljno razvijen, vlasti prioritet daju izgradnji novih megalomanskih sadžaja u Beogradu.

Krajnje su neozbiljne tvrdnje lokalnih vlasti u Beogradu da glavni grad može ulaziti u ovakve poduhvate, jer je gradski budžet u stabilnom stanju i beleži višak. Sa druge strane, Vlada Srbije je u više navrata izdvajala sredstva iz tekuće budžetske rezerve za grad Beograd.

Katastrofalno je da Vlada novcem svih građana Srbije pomaže Beograd, koji je po svim pokazateljima daleko razvijeniji od ostatka zemlje.

Nažalost, i ideja o beogradskoj žičari, dok većina opštinama nema sredstava ni za osnovno funkcionisanje, predstavlja potvrdu politike centralizacije koja vlada u našoj zemlji.

LSV poručuje Vladi Srbije da pogleda nivo razvoja Beograda i ostatka zemlje. Nadamo se da bi kratke šetnje po Čoki, Plandištu, Bačkom Petrovcu, Žagubici ili Tutinu bile dovoljne da se shvati da postoje mnogo bitniji problemi od žičara, odgomnih jarbola ili skupih novogodišnjih jelki u Beogradu.

 

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.
Izjave | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Vladajuća većina u Vojvodini marginalizuje opoziciju

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je za Radio 021 da je ideja nagle aktivnosti poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine (koju čine SNS, SPS-JS i SVM) opstrukcija rada opozicije i njeno marginalizovanje do kraja mandata, sa akcentom na promotivne aktivnosti ovog saziva.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

NIS se hvali profitom, a ne plaća zakonsku rudnu rentu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su vesti o odličnoj poslovnoj godini Naftne industrije Srbije samo još jedan u nizu razloga zašto je potrebno revidirati Energetski sporazum koji je potpisan sa Ruskom federacijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook