Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Novi Sad, 18. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.

Krkobabić je nedavno u Prijepolju naglasio da su u toku pripreme za definisanje „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

LSV predlaže Milanu Krkobabiću da u sklopu tog „definisanja“ analizira nivo regionalnog razvoja koji je postojao do dolaska Slobodana Miloševića na vlast, i da nešto od iskustava iz tog vremena primeni i u svojim novim planovima.

Nažalost, jasno je da je po sredi ministrov marketing, koji za cilj ima skretanje pažnje javnosti sa stroge centralizacije i beogradizacije zemlje.

Sa jedne strane ministar, koji treba da vodi računa o svim regionima, obilazi opštine i gradove i obećava imaginarne projekte, a sa druge strane je beogradska stvarnost u kojoj se realizuju megalomanski i skupi projekti.

Procene demografa su da se svi regioni Srbije drastično prazne, a da jedino region glavnog grada beleži porast broja stanovnika.

Nažalost, jasno je da Vlada i ministarstvo nemaju nameru da ozbiljno rade na poslu decentralizacije i jačanja regiona.

Ipak, LSV očekuje odgovore od ministra. Očekujemo ih što pre, jer je minut do 12 u borbi za opstanak krajeva zemlje koji su izvan Beograda!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIzjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook