Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Novi Sad, 18. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.

Krkobabić je nedavno u Prijepolju naglasio da su u toku pripreme za definisanje „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

LSV predlaže Milanu Krkobabiću da u sklopu tog „definisanja“ analizira nivo regionalnog razvoja koji je postojao do dolaska Slobodana Miloševića na vlast, i da nešto od iskustava iz tog vremena primeni i u svojim novim planovima.

Nažalost, jasno je da je po sredi ministrov marketing, koji za cilj ima skretanje pažnje javnosti sa stroge centralizacije i beogradizacije zemlje.

Sa jedne strane ministar, koji treba da vodi računa o svim regionima, obilazi opštine i gradove i obećava imaginarne projekte, a sa druge strane je beogradska stvarnost u kojoj se realizuju megalomanski i skupi projekti.

Procene demografa su da se svi regioni Srbije drastično prazne, a da jedino region glavnog grada beleži porast broja stanovnika.

Nažalost, jasno je da Vlada i ministarstvo nemaju nameru da ozbiljno rade na poslu decentralizacije i jačanja regiona.

Ipak, LSV očekuje odgovore od ministra. Očekujemo ih što pre, jer je minut do 12 u borbi za opstanak krajeva zemlje koji su izvan Beograda!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIz medija | Sreda, 17. 10. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodini vratiti zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast

Moji stavovi i politika Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu se menjali i ligaši su, ako ne jedina, onda svakako jedna od retkih stranaka koja može to za sebe da kaže, ističe u razgovoru za Politiku lider LSV Nenad Čanak. Naglašava da zato ima privilegiju da sve što je govorio u toku prethodnih 28 godina može i danas da ponovi.
Odbori LSV | Utorak, 16. 10. 2018. | Komentara: 0

Nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu da poštuje zakon ili da ode

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na nestručnost i bahatost predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu. Njihov rad je hronično loš, a neozbiljnost je karakteristika koja se često uočava.
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva. U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook