Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Novi Sad, 18. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.

Krkobabić je nedavno u Prijepolju naglasio da su u toku pripreme za definisanje „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

LSV predlaže Milanu Krkobabiću da u sklopu tog „definisanja“ analizira nivo regionalnog razvoja koji je postojao do dolaska Slobodana Miloševića na vlast, i da nešto od iskustava iz tog vremena primeni i u svojim novim planovima.

Nažalost, jasno je da je po sredi ministrov marketing, koji za cilj ima skretanje pažnje javnosti sa stroge centralizacije i beogradizacije zemlje.

Sa jedne strane ministar, koji treba da vodi računa o svim regionima, obilazi opštine i gradove i obećava imaginarne projekte, a sa druge strane je beogradska stvarnost u kojoj se realizuju megalomanski i skupi projekti.

Procene demografa su da se svi regioni Srbije drastično prazne, a da jedino region glavnog grada beleži porast broja stanovnika.

Nažalost, jasno je da Vlada i ministarstvo nemaju nameru da ozbiljno rade na poslu decentralizacije i jačanja regiona.

Ipak, LSV očekuje odgovore od ministra. Očekujemo ih što pre, jer je minut do 12 u borbi za opstanak krajeva zemlje koji su izvan Beograda!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook