SPS može da zahvali samo izostanku 6. oktobra i lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

SPS može da zahvali samo izostanku 6. oktobra i lustracije

Novi Sad, 24. septembar 2018 - Socijalistička partija Srbije ne treba da bude zahvalna za 5, nego za 6. oktobar 2000. godine kada je trebalo zabraniti SPS, JUL, SRS i SSJ, a njihova rukovodstva lustrirati, kao što je LSV i zahtevala.

LSV
 
Uprkos svim našim dugogodišnjim insistiranjima i upozorenjima, pre nešto više od pet godina je istekao Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatiji kao Zakon o lustraciji.
 
Izostanak lustracije svih ovih godina omogućio je da se izvuku svi oni koji su tukli, ubijali, proganjali, hapsili, prisilno mobilisali, sejali mržnju i proterivali.
 
To je kočilo i koči i suočavanje sa prošlošću i borbu protiv korupcije i borbu za nezavisno sudstvo. A bez svega toga nema dobre budućnosti za ovu zemlju i njene građane.
 
Izostanak lustracije je omogućio da se u politički život Srbije nakon kratkog predaha vrate akteri mračnih devedesetih godina prošlog veka, a takvih je bilo mnogo u SPS-u.
 
I zato danas nije čudno što pojedini predstavnici te stranke omalovažavaju promene koje je doneo 24. septembar, a zatim i 5. oktobar 2000.
 
Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, sa jednom jedinom izmenom – bez roka važenja, može se naći vrlo brzo u skupštinskoj proceduri. Pod uslovom da to konačno bude inicijativa više stranaka, a ne samo LSV.
 
Pre ili kasnije će tako i biti.
 
Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook