Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Novi Sad, 21. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama. Nažalost, očito je da se ti mediji nalaze u Beogradu, a mediji u Vojvodini i drugim delovima države ponovo su zaboravljeni.

LSV

Kao što je poznato, postupak izlaska države iz vlasništva nad medijima gotovo je u potpunostu ugasio informisanje na lokalnom nivou.
Nestale su brojne lokalne radio i televizijske stanice, a neke od njih su informisale svoje sugrađane i više decenija. Sa medijske scene nestali su lokalni mediji u Zrenjaninu, Somboru, Subotici, Temerinu...

Bitno je naglasati da su mnogi od tih medija imali programe i na jezicima nacionalnih zajednica, pa je gašenjem njihovih programa došlo da ukidanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je protivno Ustavu Republike Srbije, ali i međunarodnim obavezama, koje naša država mora da poštuje.

Postavlja se pitanje zašto su vlastima bitni samo pojedini mediji, a ne svi? Nije li to surovo gaženje prava na jednakost pred ustavom i zakonom?

Tražimo da ovakva politika Vlade Republike Srbije i njenog resornog ministarstva prestane. U suprotnom, građanima Srbije šalje se jako loša slika o sistemu i nejednokostima koje u njemu vladaju!

Zdenko Kolar
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook