Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul
Izjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook