Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul
Izjave | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija hramlje na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da Srbija nije odustala od evropskih integracija, ali da hramlje na putu ka Evropi, jer ne može da se odrekne ni Istoka ni Zapada.
Govori | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Izmenama poslovnika obesmišljena Skupština APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati novi poslovnik Skupštine APV jer on obesmišljava pokrajinsku skupštinu. Kolar je kritikovao i činjenicu da u Radnoj grupi koja je radila na izmenama i dopunama poslovnika o radu Skupštine APV nije bilo predstavnika opozicije.
Saopštenja | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokle će vlast da ćuti o dolasku Tenisa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti da li je tačno da je Tenis ponovo odložio početak investicije u Republici Srbiji, kao što su ovih dana objavili pojedini mediji. Da li je moguće da kompanija kojoj je dato pet hiljada hektara u dugoročni zakup na trideset godina već drugi put odlaže početak rada?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook