Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 04. 11. 2018. | Komentara: 0

Ministri da se provozaju na relaciji Zrenjanin - Novi Sad

Novi Sad, 04. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da jedan dan odvoje za putovanje vozom na relaciji Zrenjanin - Novi Sad. Smatramo da je veoma bitno da se lično uvere u kvalitet pruge u ovom delu Vojvodine.

LSV

Prethodnih dana javnost je upoznata sa informacijom da je trajanje puta na ovoj relaciji nešto manje od tri sata. Mnogi su više puta pročitali deo vesti, koji govori o dužini puta, jer je ta informacija kod njih izazvala nevericu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nije komentarisala trajanje puta na železničkoj pruzi između Zrenjanina i Novog Sada, ali se pohvalila da će se prugom Beograd - Budimpešta putovati brzinom od 200 km na čas. Ova informacija obradovala je sve građane Srbije i Vojvodine, ali se postavlja pitanje šta je sa ostalim železničkim pravcima.

Baš zato je veoma bitno da se ministarka Mihajlović i njene kolege upoznaju sa kvalitetom putovanja i na manje ''atraktivnim'' realcijama. Putovanje prugom Zrenjanin - Novi Sad bila bi prilika da se ministri lično uvere i u stanje u kom se nalaze železničke stanice u Lukićevu, Orlovatu, Perlezu i drugim selima.

Očekujemo da članovi Vlade Republike Srbije obave ovo putovanje, a potom na sednici kabineta iznesu svoje mišljenje o svemu što su videli na ovoj relaciji.

Možda tada počnu realnije da sagledavaju stvari.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar RudićSaopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Čestitke povodom Nacionalnog dana Rusinske nacionalne manjine

17. januar, kao Nacionalni dan Rusinske nacionalne manjine, ustanovljen je 2006. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je njom predsedavao Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Zahvaljujući pravosuđu, paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine, Republici Srbiji je naneta sramota pred svetom i pred sobom. Zahvaljujući našem pravosuđu, ta sramota je tokom ovih jedanaest godina sve veća.
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook