Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 06. 11. 2018. | Komentara: 0

Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

Novi Sad, 06. novembar 2018 - Više mesnih zajednica na teritoriji opštine Šid već mesecima čeka na raspisivanje izbora za savete mesnih zajednica i imenovanje predsednika mesnih zajednica. 

LSV

Nakon isteka mandata članovima pomenutih saveta, u čijem sastavu su bili i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, Opštinsko veće je imenovalo privremeno telo koje čine tri predstavnika iz reda vladajuće stranke. Na osnovu Odluke o obrazovanju mesnih zajenica ovo privremeno telo može da vrši dužnost najviše šest meseci, a taj period je odavno istekao. 

Bivši članovi saveta mesnih zajednica iz LSV-a ukazuju na to da su stanovnici potpuno neupućeni u rad organa mesnih zajednica, te da nemaju uvid u način na koji se troše finansijska sredstva iz budžeta. 

Oni ističu da niko ne dovodi u pitanje efikasnost rada privremenih članova, ali da je ovo demokratsko društvo i da, u skladu sa tim, lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike za koje smatra da će se na najbolji način starati o njihovim interesima.   


Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dejana Đurđević
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Čestitke povodom Nacionalnog dana Rusinske nacionalne manjine

17. januar, kao Nacionalni dan Rusinske nacionalne manjine, ustanovljen je 2006. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je njom predsedavao Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Zahvaljujući pravosuđu, paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine, Republici Srbiji je naneta sramota pred svetom i pred sobom. Zahvaljujući našem pravosuđu, ta sramota je tokom ovih jedanaest godina sve veća.
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook