Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 06. 11. 2018. | Komentara: 0

Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

Novi Sad, 06. novembar 2018 - Više mesnih zajednica na teritoriji opštine Šid već mesecima čeka na raspisivanje izbora za savete mesnih zajednica i imenovanje predsednika mesnih zajednica. 

LSV

Nakon isteka mandata članovima pomenutih saveta, u čijem sastavu su bili i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, Opštinsko veće je imenovalo privremeno telo koje čine tri predstavnika iz reda vladajuće stranke. Na osnovu Odluke o obrazovanju mesnih zajenica ovo privremeno telo može da vrši dužnost najviše šest meseci, a taj period je odavno istekao. 

Bivši članovi saveta mesnih zajednica iz LSV-a ukazuju na to da su stanovnici potpuno neupućeni u rad organa mesnih zajednica, te da nemaju uvid u način na koji se troše finansijska sredstva iz budžeta. 

Oni ističu da niko ne dovodi u pitanje efikasnost rada privremenih članova, ali da je ovo demokratsko društvo i da, u skladu sa tim, lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike za koje smatra da će se na najbolji način starati o njihovim interesima.   


Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dejana Đurđević
Izjave | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija hramlje na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da Srbija nije odustala od evropskih integracija, ali da hramlje na putu ka Evropi, jer ne može da se odrekne ni Istoka ni Zapada.
Govori | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Izmenama poslovnika obesmišljena Skupština APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati novi poslovnik Skupštine APV jer on obesmišljava pokrajinsku skupštinu. Kolar je kritikovao i činjenicu da u Radnoj grupi koja je radila na izmenama i dopunama poslovnika o radu Skupštine APV nije bilo predstavnika opozicije.
Saopštenja | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokle će vlast da ćuti o dolasku Tenisa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti da li je tačno da je Tenis ponovo odložio početak investicije u Republici Srbiji, kao što su ovih dana objavili pojedini mediji. Da li je moguće da kompanija kojoj je dato pet hiljada hektara u dugoročni zakup na trideset godina već drugi put odlaže početak rada?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook