Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 06. 11. 2018. | Komentara: 0

Kada će predsednik Skupštine opštine Šid da raspiše izbore za savete mesnih zajednica?

Novi Sad, 06. novembar 2018 - Više mesnih zajednica na teritoriji opštine Šid već mesecima čeka na raspisivanje izbora za savete mesnih zajednica i imenovanje predsednika mesnih zajednica. 

LSV

Nakon isteka mandata članovima pomenutih saveta, u čijem sastavu su bili i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, Opštinsko veće je imenovalo privremeno telo koje čine tri predstavnika iz reda vladajuće stranke. Na osnovu Odluke o obrazovanju mesnih zajenica ovo privremeno telo može da vrši dužnost najviše šest meseci, a taj period je odavno istekao. 

Bivši članovi saveta mesnih zajednica iz LSV-a ukazuju na to da su stanovnici potpuno neupućeni u rad organa mesnih zajednica, te da nemaju uvid u način na koji se troše finansijska sredstva iz budžeta. 

Oni ističu da niko ne dovodi u pitanje efikasnost rada privremenih članova, ali da je ovo demokratsko društvo i da, u skladu sa tim, lokalno stanovništvo ima pravo da izabere predstavnike za koje smatra da će se na najbolji način starati o njihovim interesima.   


Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Dejana Đurđević
Izjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook