Prestanite sa urušavanjem izbornih procesa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 08. 11. 2018. | Komentara: 0

Prestanite sa urušavanjem izbornih procesa

Novi Sad, 08. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da to što se izbori za Nacionalni savet češke nacionalne manjine u Beloj Crkvi i Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine u Vršcu ponavljaju na osnovu utvrđenih neregularnosti, pokazuje samo vrh ledenog brega ubrzanog urušavanja demokratskih izbornih procedura.

LSV

Mnogobrojni prigovori koje su učesnici izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina iznosili u predizbornoj kampanji, tokom i nakon izbora rezultirali su ponavljanjem izbornih radnji u ova dva mesta, gde su egzaktnim dokazima priloženim Republičkoj izbornoj komisiji izborne neregularnosti dokazane.

Simtomatično je i izuzetno opasno za društvo koje pretenduje da se nazove demokratskim da je poslednji izborni eksces ustvari rezultat dugogodišnjeg urušavanja izbornih procedura i neverovatno agresivne borbe u predizbornim kampanjama, gde su neke potpuno nezamislive tehnike prinude i zastrašivanja postale uobičajena praksa.

U konkretnom slučaju u Vršcu dokazano je na osnovu izjave glasača koji su navodno glasali u svojim domovima, prijavljeni kao lica koja iz opravdanih razloga ne mogu doći na birališta, da ti ljudi uopšte nisu glasali, za šta je dodatno stigla potvrda uvidom u dokumentaciju gde je falio dokument sa potpisom  tih lica.

LSV upozorava da se nametanjem atmosfere u društvu da nije prihvatljiva ni najmanja mogućnost gubitka nekog izbornog takmičenja i da su dozvoljena sva sredstva u postizanju pobede makar ona bila i za članove Saveta mesnih zajednica, Nacionalne savete nacionalnih manjina ili domara u zgradama, dovodi do urušavanja demokratskih principa , a svaka vrsta izbora obesmišljava i dovodi u njenu suprotnost.

Svi činioci političkog života u Srbiji treba da prihvate standarde koje propisuje jedno normalno demokratsko društvo, ako u takvom društvu želimo da živimo. Nasilje, pritisci, izborne krađe, potkupljivanja i ucene u takvom društvu ne smeju imati mesta.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook