Podrška novinarima Danasa

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 09. 11. 2018. | Komentara: 0

Podrška novinarima Danasa

Novi Sad, 09. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku uredništvu i novinarima dnevnog lista Danas. 

Pritisci predstavnika vlasti na medije su krajnje nedopustivi i LSV zahteva da brutalni napadi na Danas budu bez odlaganja prekinuti. 

LSV

Karikatura je osnovni vid slobode izražavanja i svaka vlast koja je pokušala da zabrani karikaturu ostala je u sećanju kao represivna i autokratska. 

Očekujemo od ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da zaštiti novinare Danasa, ali i svih drugih medija.

Jedan od osnovnih temelja demokratskih sistema je i pravo na slobodu misli i slobodu govora. Nadamo se da vlast u Srbiji neće ugrožavati te temelje.

Portparol
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonIzjave | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Srbija hramlje na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da Srbija nije odustala od evropskih integracija, ali da hramlje na putu ka Evropi, jer ne može da se odrekne ni Istoka ni Zapada.
Govori | Sreda, 14. 11. 2018. | Komentara: 0

Izmenama poslovnika obesmišljena Skupština APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati novi poslovnik Skupštine APV jer on obesmišljava pokrajinsku skupštinu. Kolar je kritikovao i činjenicu da u Radnoj grupi koja je radila na izmenama i dopunama poslovnika o radu Skupštine APV nije bilo predstavnika opozicije.
Saopštenja | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokle će vlast da ćuti o dolasku Tenisa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti da li je tačno da je Tenis ponovo odložio početak investicije u Republici Srbiji, kao što su ovih dana objavili pojedini mediji. Da li je moguće da kompanija kojoj je dato pet hiljada hektara u dugoročni zakup na trideset godina već drugi put odlaže početak rada?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook