Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

BELA CRKVA - Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.

LSV

- Na dnevnom redu jučeranjeg zasedanja lokalnog parlamenta raspravljalo se i o drugom rebalansu budžeta, kao i o povećanju poreza građankama i građanima Opštine Bela Crkva. Prema Izveštaju se vidi da se lokalna samouprava odnosila nedomaćinski i bahato prema novcima građanki i građanima opštine, te je tako u izveštaju iskazan deficit. Budžet je u minusu 15.313.184 miliona dinara i to je prvi put da se susrećemo kao odbornici i da se takav izveštaj na sednici usvaja - objasnila je Ristić.

Kako je rekla, a tamo gde novca ima ne troši se kako treba. Ona je istakla i da su nadležni sredstva za životno važne stvari, kao što su putevi, omladina ili Kancelarija za ekonomski razvoj, drastično smanjili.

- Iz izveštaja se vidi i da u proteklih šest meseci Kancelarija nije uputila nijedan projekat sekretarijatima ili ministarstvima. Problem je i kod funkcionisanja Mesnih zajednica, za čije potrebe se stalno smanjuju planirana sredstva. Međutim, kod predsednika opštine su povećana sredstva i to sa 1,8 miliona na 3,8 miliona dinara - ukazala je Ristić.

Ona je dodala i da se iz rebalansa vidi  da je opština u minusu 66 miliona, koje pokriva podignutim kreditom od 30 miliona i suficitom iz ranijih perioda 36 miliona, međutim načelnica za finansije opštinske uprave Bela  Crkva nije znala da odgovori odakle je taj suficit, gde je nastao i kako će se on iskoristiti.

- Građanke i građani izmiruju svoje obaveze, a to se najbolje vidi kada je porez u pitanju, gde se naplativost kreće od 84 do 100 posto uprkos odluci o povećanju poreza, koji je za poljoprivrednike povećan za čak 90 posto. I uprkos tome, opština je u minusu, što jasno pokazuje koliko se vlast ponaša bahato sa novcima građanki i građana. - zaključila je Ristić.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Pravo na roditeljstvo za sve koji to žele

Borba za istinsku ravnopravnost svih građanki i građana ovog društva osim što počiva na obavezi poštovanja zakona, trebalo bi da počiva i na poštovanju jednakih prava svakog pojedinca i pojedinke.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Traži se najbolje rešenje za Spens

Predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da konkretan plan za JP SPC „Vojvodina“ (Spens) ne postoji, ali da se traži najbolje rešenje.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Uplašili se da su nesposobni da pobede pa otkazali izbore za MZ

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Srpsku naprednu stranku, koja je na vlasti u opštini, zašto su otkazani izbori za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej I Kumane?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook