Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

BELA CRKVA - Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.

LSV

- Na dnevnom redu jučeranjeg zasedanja lokalnog parlamenta raspravljalo se i o drugom rebalansu budžeta, kao i o povećanju poreza građankama i građanima Opštine Bela Crkva. Prema Izveštaju se vidi da se lokalna samouprava odnosila nedomaćinski i bahato prema novcima građanki i građanima opštine, te je tako u izveštaju iskazan deficit. Budžet je u minusu 15.313.184 miliona dinara i to je prvi put da se susrećemo kao odbornici i da se takav izveštaj na sednici usvaja - objasnila je Ristić.

Kako je rekla, a tamo gde novca ima ne troši se kako treba. Ona je istakla i da su nadležni sredstva za životno važne stvari, kao što su putevi, omladina ili Kancelarija za ekonomski razvoj, drastično smanjili.

- Iz izveštaja se vidi i da u proteklih šest meseci Kancelarija nije uputila nijedan projekat sekretarijatima ili ministarstvima. Problem je i kod funkcionisanja Mesnih zajednica, za čije potrebe se stalno smanjuju planirana sredstva. Međutim, kod predsednika opštine su povećana sredstva i to sa 1,8 miliona na 3,8 miliona dinara - ukazala je Ristić.

Ona je dodala i da se iz rebalansa vidi  da je opština u minusu 66 miliona, koje pokriva podignutim kreditom od 30 miliona i suficitom iz ranijih perioda 36 miliona, međutim načelnica za finansije opštinske uprave Bela  Crkva nije znala da odgovori odakle je taj suficit, gde je nastao i kako će se on iskoristiti.

- Građanke i građani izmiruju svoje obaveze, a to se najbolje vidi kada je porez u pitanju, gde se naplativost kreće od 84 do 100 posto uprkos odluci o povećanju poreza, koji je za poljoprivrednike povećan za čak 90 posto. I uprkos tome, opština je u minusu, što jasno pokazuje koliko se vlast ponaša bahato sa novcima građanki i građana. - zaključila je Ristić.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook