Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Ristić: Porez se ubira, a opština u debelom minusu

BELA CRKVA - Iz Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra za 2018. vidi se da je isti u Opštini Bela Crkva u minusu bezmalo 16 miliona dinara, rekla je šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u skupštini Bela Crkva, Sandra Ristić. Kako je rekla, to je prvi put da se prema predstavnicima naroda te lokalne samouprave našao Izveštaj sa tolikim minusom i da je usvojen.

LSV

- Na dnevnom redu jučeranjeg zasedanja lokalnog parlamenta raspravljalo se i o drugom rebalansu budžeta, kao i o povećanju poreza građankama i građanima Opštine Bela Crkva. Prema Izveštaju se vidi da se lokalna samouprava odnosila nedomaćinski i bahato prema novcima građanki i građanima opštine, te je tako u izveštaju iskazan deficit. Budžet je u minusu 15.313.184 miliona dinara i to je prvi put da se susrećemo kao odbornici i da se takav izveštaj na sednici usvaja - objasnila je Ristić.

Kako je rekla, a tamo gde novca ima ne troši se kako treba. Ona je istakla i da su nadležni sredstva za životno važne stvari, kao što su putevi, omladina ili Kancelarija za ekonomski razvoj, drastično smanjili.

- Iz izveštaja se vidi i da u proteklih šest meseci Kancelarija nije uputila nijedan projekat sekretarijatima ili ministarstvima. Problem je i kod funkcionisanja Mesnih zajednica, za čije potrebe se stalno smanjuju planirana sredstva. Međutim, kod predsednika opštine su povećana sredstva i to sa 1,8 miliona na 3,8 miliona dinara - ukazala je Ristić.

Ona je dodala i da se iz rebalansa vidi  da je opština u minusu 66 miliona, koje pokriva podignutim kreditom od 30 miliona i suficitom iz ranijih perioda 36 miliona, međutim načelnica za finansije opštinske uprave Bela  Crkva nije znala da odgovori odakle je taj suficit, gde je nastao i kako će se on iskoristiti.

- Građanke i građani izmiruju svoje obaveze, a to se najbolje vidi kada je porez u pitanju, gde se naplativost kreće od 84 do 100 posto uprkos odluci o povećanju poreza, koji je za poljoprivrednike povećan za čak 90 posto. I uprkos tome, opština je u minusu, što jasno pokazuje koliko se vlast ponaša bahato sa novcima građanki i građana. - zaključila je Ristić.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook