U čije ime Dačić podržava Madura?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 02. 2019. | Komentara: 0

U čije ime Dačić podržava Madura?

Novi Sad, 11. februar 2019 - Povodom izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli”, Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja njemu i premijerki Ani Brnabić pitanje, da li je to lični stav ministra ili on zaista predstavlja stav Vlade?

LSV

Na osnovu Ustava Republike Srbije spoljnu politiku utvrđuje Vlada, međutim ovo ne bi bio jedinstven slučaj da je Ivica Dačić izašao izvan svojih ovlaštenja.

S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orjentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzrupatoru, Maduru, ne uklapa se uz stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato postavlja pitanje da li je ovo još jedan od slučajeva u kome Srbija podržava stav Rusije, a  ne EU, zanemarujući čak i činjenicu da je pobuna građana prvenstveno inicirana nehumanim uslovima života i humanitarnom katastrofom?

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Dverima nije mesto na građanskim protestima

Analizom nedavnih izjava, nije teško primetiti da Boško Obradović i njegovi sledbenici pokušavaju da izvođenjem što većeg broja ultracionalista dominantne ljotićevske ideologije pokušavaju da uguše građanski karakter protesta sa idejom da isti preraste u nacionalističko orgijanje.
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Osuda napada na Prajd info centar

Liga socijaldemokrata Vojvodine na najoštrije osuđuje napad na Prajd info centar, koji se dogodio tokom sinoćnog protesta "Kosovo je Srbija".
Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2019. | Komentara: 0

Zaustaviti odlazak mladih iz Zrenjanina

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavilo je formiranje Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija kako bi se zaustavio masovni odlazak, pre svega mladih, iz zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook