LSV osuđuje napad na Kseniju Radovanović

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napad na Kseniju Radovanović

Novi Sad, 10. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na aktivistkinju inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović, koji se dogodio na dodeli Befem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu.

LSV

U našem društvu se svi, deklarativno, zalažu za toleranciju i nenasilno društvo, ali nam svakodnevni incidenti ukazuju na veoma loše tendencije.

Napad na Kseniju Radovanović alarm je za državne organe da hitno reaguju i počinioca privedu licu pravde.

Osmog marta su svi govorili o pravima žena. Istog dana je napadnuta osoba koja se snažno zalaže za istinske vrednosti tolerantnog društva.

Tolerancija mora poraziti netoleranciju. To je veliki zadatak svih nas. 
                                   
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Izlazak iz gradske vlasti? Sve opcije su moguće

Predsednica Odborničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV ne odustaje od inicijative za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov, koju je Liga u ponedeljak uputila svim odborničkim grupama.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna za ono što je učinjeno devedesetih u BiH je premala

Svaka kazna za ono što je učinjeno u Bosni i Hercegovini devedesetih je premala zato što je to bilo ubijanje čitave jedne civilizacije, ne mislim ni na jednu etničku grupu posebno, mada su Bošnjaci najviše stradali. Razaranje tog tkiva Bosne, kako se događalo devedesetih, je nešto za šta mislim da nema dovoljno velike kazne, izjavio je Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook