LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

Novi Sad, 18. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da je od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenilo stranački dres. 

LSV

Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju, pa nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada već nalazi u petoj ili šestoj partiji.

Slična situacija je i u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u kojoj su sada zastupljene i neke političke organizacije koje nisu ni postojale u vreme poslednjih izbora.

I ranije smo upozoravali da je pojava stranačkih preletača direktna opstrukcija volje birača, a samim tim i podrivanje temelja političkog sistema. 

LSV je još avgusta 2017. godine pozvala sve političke stranke da se obavežu da neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatom. 

Nažalost, odgovora iz stranaka nije bilo, a preletači još masovnije prelaze iz stranke u stranku.

Krhki temelji demokratije u Srbiji moraju se ojačati. Jedan od preduslova tome je i vraćanje čestitosti u političku arenu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook