Moderna i evropska Srbija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Novi Sad, 15. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.

LSV

Naša politička elita i mediji veoma retko ističu ogromnu pomoć Evropske unije na Zapadnom Balkanu. Samo je u Srbiju Evropska unija od 2000. godine uložila i donirala oko 4 milijarde evra. Našoj zemlji su na raspolaganju i kapaciteti EU koji kroz brojne programe podrške i tehničke pomoći omogućavaju sprovođenje reformi i transformaciju našeg društva kao i izgradnju moderne države.

Zbog toga ubrzvanje puta Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji mora biti jasan i nedvosmislen cilj. Zahtevamo momentalni prekid politike „sedenja na dve stolice“ koja se ogleda kroz gotovo svakodnevno podaništvo prema Moskvi sa jedne strane i licemerno očekivanje da će deficit u našem budžetu popunjavati Brisel sa druge. Danas ni najveći deo vlasti, ali ni samoproklamovane „prave“ opozicije ne pokazuju posvećenost u radu na ispunjavanju uslova za postizanje punopravnog članstva u uniji ali smo zato sve češće svedoci politike oklevanja "korak napred, korak nazad" i vođenja antievropske kampanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su evropske integracije jedina alternativa jačanju nacionalizma, širenju mržnje, izazivanju sukoba i regionalne nestabilnosti. To je je dovoljan razlog za okupljanje i postizanje konsenzusa svih onih koji su za evropsku Srbiju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook