Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da situacija po pitanju razvijenosti Vojvodine nikako nije dobra i da je putanja evidentno silazna.

LSV

- Kad uzmete statističke podatke vidite nivo razvijenosti Vojvodine krajem osamdesetih godina, pre čuvene Jogurt revolucije, uporedite sa onim što je danas, onda vidite da se situacija u Vojvodini apsolutno nije dobra. I to je situacija koja nam se desila i u vreme Slobodana Miloševića, ali i u vreme vlasti Demokratske stranke i sada u vreme SNS-a. Sad je to dobilo još neku ideološku notu za Vojvodinu koja ostaje kao izvor resursa i neko ko treba da puni budžet da ćuti i bude zahvalan na tome – kazao je Bogaroški za Federalnu TV.

Jedan od gorućih problema u Vojvodini je iseljavanje, odnosno odlazak mladih u zemlje Evropske unije. Bogaroški ocenjuje da će nas popis stanovništva 2021. godine negativno iznenaditi.

- Kada budemo imali redovan popis stanovništva 2021. godine mi ćemo zinuti od čuda šta se u Vojvodini desilo. Po nekim informacijama koje su do mene došle, na severu Bačke imamo situaciju da u toku jedne školske godine imate škole u kojima nestane celo jedno odeljenje – istakao je on.
 (SzILSV, 02.12.2019)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook