Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da situacija po pitanju razvijenosti Vojvodine nikako nije dobra i da je putanja evidentno silazna.

LSV

- Kad uzmete statističke podatke vidite nivo razvijenosti Vojvodine krajem osamdesetih godina, pre čuvene Jogurt revolucije, uporedite sa onim što je danas, onda vidite da se situacija u Vojvodini apsolutno nije dobra. I to je situacija koja nam se desila i u vreme Slobodana Miloševića, ali i u vreme vlasti Demokratske stranke i sada u vreme SNS-a. Sad je to dobilo još neku ideološku notu za Vojvodinu koja ostaje kao izvor resursa i neko ko treba da puni budžet da ćuti i bude zahvalan na tome – kazao je Bogaroški za Federalnu TV.

Jedan od gorućih problema u Vojvodini je iseljavanje, odnosno odlazak mladih u zemlje Evropske unije. Bogaroški ocenjuje da će nas popis stanovništva 2021. godine negativno iznenaditi.

- Kada budemo imali redovan popis stanovništva 2021. godine mi ćemo zinuti od čuda šta se u Vojvodini desilo. Po nekim informacijama koje su do mene došle, na severu Bačke imamo situaciju da u toku jedne školske godine imate škole u kojima nestane celo jedno odeljenje – istakao je on.
 (SzILSV, 02.12.2019)Izjave | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Moramo stati na put devastaciji Vojvodine

U razgovorima sa Vojvođanskom partijom i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini došli smo do toga da su razlike među nama suviše male, a problemi sa kojima se Vojvodina suočava suviše veliki da bismo mogli da dozvolimo dalje razdrobljavanje vojvođanskih snaga koje moraju stati na put devastaciji Vojvodine kao ekonomski, kulturno i politički zaokružene celine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razlog za formiranje Vojvođanskog fronta.
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

Iako smo mislili da od poskupljenja struje u vreme grejne sezone nema dalje, ovih dana nas je zatekla vest da nas od 1. januara 2020. godine očekuje još jedno poskupljenje, još jedan udar na džepove građana. Naime, vlast koja nema dodira sa potrebama i problemima građana donela je odluku da poskupljuje taksa za javne medijske servise RTS i RTV. 
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook