Ruski nadničari napadaju Apel 88

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Ruski nadničari napadaju Apel 88

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpisnik Apela 88 Bojan Kostreš kaže da nije dobro podizati tenzije u regionu, a da se to nikako ne sme raditi sada u Crnoj Gori. On je u izjavi za Danas rekao i da bi poseta Aleksandra Vučića Srbima na severu Crne Gore na Badnji dan, o čemu mediji pišu, mogla da osokoli ekstremiste i nacionaliste i da bude opravdanje za pokretanje radikalnih akcija i nasilja. 

LSV

- Dobra vest je da je Republika Crna Gora suverena država i da će odluku o eventualnom ulasku na njenu teritoriju doneti u skladu sa sopstvenim interesima. Takođe, očekujem i da će predstavnici naše države a naročito predsednik Republike dobro izvagati svaki potez koji povlače. Nasilje i haos nikome ne trebaju i zato se nadam da će razum pobediti na svim stranama – navodi on.

Komentarišući negativne komentare Apela 88 na društvenim mrežama, gde se za potpisnike navodi da podržavaju dve diktature, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, Kostreš kaže da Apel 88 podržava mir i stabilnost u regionu a takvo zalaganje ne odgovara jedino interesima aktuelne ruske politike na Balkanu.

– Ne brine me to što pojedini ruski nadničari napadaju ovu inicijativu jer je vreme pokazalo da su njihove političke procene po pravilu pogrešne i od samog početka osuđene na propast – navodi Kostreš.

(SzILSV, 03.01.2020)Odbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook