Ruski nadničari napadaju Apel 88

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Ruski nadničari napadaju Apel 88

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpisnik Apela 88 Bojan Kostreš kaže da nije dobro podizati tenzije u regionu, a da se to nikako ne sme raditi sada u Crnoj Gori. On je u izjavi za Danas rekao i da bi poseta Aleksandra Vučića Srbima na severu Crne Gore na Badnji dan, o čemu mediji pišu, mogla da osokoli ekstremiste i nacionaliste i da bude opravdanje za pokretanje radikalnih akcija i nasilja. 

LSV

- Dobra vest je da je Republika Crna Gora suverena država i da će odluku o eventualnom ulasku na njenu teritoriju doneti u skladu sa sopstvenim interesima. Takođe, očekujem i da će predstavnici naše države a naročito predsednik Republike dobro izvagati svaki potez koji povlače. Nasilje i haos nikome ne trebaju i zato se nadam da će razum pobediti na svim stranama – navodi on.

Komentarišući negativne komentare Apela 88 na društvenim mrežama, gde se za potpisnike navodi da podržavaju dve diktature, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, Kostreš kaže da Apel 88 podržava mir i stabilnost u regionu a takvo zalaganje ne odgovara jedino interesima aktuelne ruske politike na Balkanu.

– Ne brine me to što pojedini ruski nadničari napadaju ovu inicijativu jer je vreme pokazalo da su njihove političke procene po pravilu pogrešne i od samog početka osuđene na propast – navodi Kostreš.

(SzILSV, 03.01.2020)Saopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook