Dosta nam je naprednjačkih laži i prevara. Vojvođanski front započeo izgradnju tunela kroz Frušku goru

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Dosta nam je naprednjačkih laži i prevara. Vojvođanski front započeo izgradnju tunela kroz Frušku goru

Novi Sad, 03. januar 2020 - Kad god neko iz vladajućih stranaka spomene tunel kroz Frušku goru, predstavnici Vojvođanskog fronta iskopaće barem 10 centimetara tunela. Do kraja idućeg mandata, koja god stranka bude na vlasti, a to ne bude Vojvođanski front, mi ćemo taj tunel napraviti, poručio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV
 
Predstavnici Vojvođanskog fronta, predvođeni Čankom i predsednikom Vojvođanske partije Aleksandrom Odžićem, danas su izveli performans probijanja tunela kroz Frušku goru. Oni su se okupili na Fruškoj gori, nedaleko od Iriškog venca. 
 
- Iz Vojvodine se do sada uglavnom odnosilo. Prošle godine, na teritoriji Republike Srbije napravljeno je 167 km auto-puteva, od čega je modernu saobraćajnicu dobilo samo jedno malo parče Srema u dužini od 17 km i to je sve što je investirano u Vojvodini. Pre puno godina je tadašnji ministar u republičkoj vladi Igor Mirović pregovarao sa pokrajinskim nadležnim organima oko tunela kroz Frušku goru. Tom istom Igoru Miroviću, kome ističe mandat kao predsedniku Pokrajinske vlade, predizborna obećanja su bila tunel kroz Frušku goru i Zakon o finansiranju Vojvodine. Ništa nije uradio tim povodom. Sad će to ponovo biti predizborne. Hoćemo  da ukažemo na  besmisao naprednjačke vlasti i Mirovićeve laži i prevare. Tako da je Vojvođanski front odlučio da svaki put kad neko iz vladajućih stranaka spomene tunel kroz Vojvodinu, iskopa barem 10 centimetara tunela – kazao je Čanak.
 
- Dok mi Vojvođani ne uzmemo motke u ruke, Vojvodina se izgraditi neće, pa tako ni ovaj dugo najavljivani Fruškogorski koridor i tunel kroz Frušku goru. Vojvođanski front će se potruditi da se Vojvodina gradi a da se ne ruši – istakao je Odžić.

Dragan Civrić iz Liberalno demokratskog pokreta Vojvodine je napomenuo da je kopanje tunela počelo kada se saznalo da on nije u prioritetu.

- Komisija je brzo reagovala, idejni projekat je urađen za dva dana, konkurs je trajao jedan dan, izvođači su isključivo iz Vojvodine, ima nekoliko podizvođača iz inostranstva, da bi reference njihove skočile na međunarodnom tržištu rada. Smeštaj će biti na Letenci, pa će i izvođači, nadzorni organi biti na jednom mestu i proteći će sve u najboljem mogućem redu. Tunel će biti završen pre roka i otvaranje će biti prvog dana predizborne tišine, da ne bismo uticali na rezultate izbora – naglasio je on.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook