Dosta nam je naprednjačkih laži i prevara. Vojvođanski front započeo izgradnju tunela kroz Frušku goru

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Dosta nam je naprednjačkih laži i prevara. Vojvođanski front započeo izgradnju tunela kroz Frušku goru

Novi Sad, 03. januar 2020 - Kad god neko iz vladajućih stranaka spomene tunel kroz Frušku goru, predstavnici Vojvođanskog fronta iskopaće barem 10 centimetara tunela. Do kraja idućeg mandata, koja god stranka bude na vlasti, a to ne bude Vojvođanski front, mi ćemo taj tunel napraviti, poručio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV
 
Predstavnici Vojvođanskog fronta, predvođeni Čankom i predsednikom Vojvođanske partije Aleksandrom Odžićem, danas su izveli performans probijanja tunela kroz Frušku goru. Oni su se okupili na Fruškoj gori, nedaleko od Iriškog venca. 
 
- Iz Vojvodine se do sada uglavnom odnosilo. Prošle godine, na teritoriji Republike Srbije napravljeno je 167 km auto-puteva, od čega je modernu saobraćajnicu dobilo samo jedno malo parče Srema u dužini od 17 km i to je sve što je investirano u Vojvodini. Pre puno godina je tadašnji ministar u republičkoj vladi Igor Mirović pregovarao sa pokrajinskim nadležnim organima oko tunela kroz Frušku goru. Tom istom Igoru Miroviću, kome ističe mandat kao predsedniku Pokrajinske vlade, predizborna obećanja su bila tunel kroz Frušku goru i Zakon o finansiranju Vojvodine. Ništa nije uradio tim povodom. Sad će to ponovo biti predizborne. Hoćemo  da ukažemo na  besmisao naprednjačke vlasti i Mirovićeve laži i prevare. Tako da je Vojvođanski front odlučio da svaki put kad neko iz vladajućih stranaka spomene tunel kroz Vojvodinu, iskopa barem 10 centimetara tunela – kazao je Čanak.
 
- Dok mi Vojvođani ne uzmemo motke u ruke, Vojvodina se izgraditi neće, pa tako ni ovaj dugo najavljivani Fruškogorski koridor i tunel kroz Frušku goru. Vojvođanski front će se potruditi da se Vojvodina gradi a da se ne ruši – istakao je Odžić.

Dragan Civrić iz Liberalno demokratskog pokreta Vojvodine je napomenuo da je kopanje tunela počelo kada se saznalo da on nije u prioritetu.

- Komisija je brzo reagovala, idejni projekat je urađen za dva dana, konkurs je trajao jedan dan, izvođači su isključivo iz Vojvodine, ima nekoliko podizvođača iz inostranstva, da bi reference njihove skočile na međunarodnom tržištu rada. Smeštaj će biti na Letenci, pa će i izvođači, nadzorni organi biti na jednom mestu i proteći će sve u najboljem mogućem redu. Tunel će biti završen pre roka i otvaranje će biti prvog dana predizborne tišine, da ne bismo uticali na rezultate izbora – naglasio je on.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook