Zrenjaninska vlast da podnese ostavku, a nadležni organi da najzad pokrenu krivične postupke

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 16. 01. 2020. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku, a nadležni organi da najzad pokrenu krivične postupke

Novi Sad, 16. januar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i svih drugih nosilaca vlasti u gradu Zrenjaninu da, zbog apsolutnog neuspeha po pitanju rešavanja pitanja snabdevanja građana ispravnom pijaćom vodom, podnesu ostavke na funkcije koje obavljaju.

LSV

Bahatost, nestručnost i neodgovornost lokalnih vlasti je opštepoznata činjenica, ali poslednjih meseci se pokazao potpuni diletantizam gradskih čelnika.

Naprednjačko-socijalistička vlast godinama zamajava građane lažnim obećanjima. Slavodobitno su pre pet godina započeli tragičnu „sapunicu“ sa firmom „Gruppo Zilio“. Obećanja su su se ređala jedno za drugim.

Osam puta su zrenjaninski čelnici obećavali završetak fabrike vode. 

Od završetka ni traga!

Građani Zrenjanina žrtve su najgore vlasti u istoriji grada. Zbog nestručnost i bahatosti funkcionera lokalne vlasti i JKP „Vodovod i kanalizacija“, građani našeg grada postaju sve siromašniji. 

Zar i pored prosečnih zarada koje su ispod republičkog proseka Zrenjaninci moraju da plaćaju i kupovnu vodu?

Ali ostavke ne smeju biti jedino rešenje.

Tražimo da vinovnici sramotne priče o zrenjaninskoj fabrici vode odgovaraju. Nadležni organi moraju ustanoviti sve detalje i kazniti odgovorne. 

Zdravlje građana Zrenjanina ugroženo je zbog postupaka lokalnih čelnika.

Došlo je vreme da to prestane!

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 23. 01. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinskoj vlasti Vojvodina utešna nagrada dok čekaju beogradske funkcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da uprkos obećanjima, pokrajinski premijer nije uradio ništa. On je na tribini Vojvođanskog fronta rekao da je sadašnja pokrajinska vlast mnogo šta obećavala, a nije uradila ništa jer je njima Vojvodina utešna nagrada dok čekaju mesto u Beogradu.
Događaji | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Zakon o arhivskoj građi centralizuje arhive

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazic rekla je da se na Zakon o arhivskoj građi čekalo od 1994. godine, ali da se u njemu vidi tendencija centralizacije arhiva. Prema njenim rečima, to za LSV nije prihvatljivo, pogotovo što na teritoriji AP Vojvodine postoje nacionalne zajednice kojima treba pružiti mogućnost da brinu o svojim arhivama.
Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook