Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 12. 02. 2020. | Komentara: 0

Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, za ovih osam godina vladavine, napravila mnoge greške i povukla nebrojeno loših poteza, ali najgore što su uradili je tolerisanje, a neretko i podsticanje govora mržnje i netrpeljivosti prema različitima od sebe. 

LSV

- Onog momenta kada je ignorisan i prekršen zakon i kada osuđenom ratnom zločincu nije oduzet poslanički mandat, već mu je dozvoljeno da divlja i truje ne samo po skupštini, nego i u medijima i celoj zemlji, bilo je jasno da će i drugi akteri u politici, koji su proizašli iz Šešeljevog šinjela, krenuti istim putem. Govor mržnje koji se ustalio u obraćanju nekih državnih zvaničnika nije bio uperen, kao što je to ovih dana uradio ministar Lončar, samo prema predstavnicima drugih naroda ili stanovnika susednih država, već i prema velikom broju opozicionih aktivista i političara - ističe Kostreš.

Dodaje da je u Srbiji postalo normalno da najbrutalnije vređate sve ono sa čijim stavovima se ne slažete, a da vas pripadnici vašeg političkog tabora podržavaju ili bar ne osuđuju, osim u retkim slučajevima kada je pritisak javnosti bio prevelik i neizdrživ. 

- Tako da ne čudi izostanak ozbiljnije Vučićeve reakcije na Lončara, ali i na Martinovićevo trabunjanje usmereno protiv Tanje Fajon. Ono što me posebno rastužuje jeste činjenica da su se radikalske metodologije počele koristiti i među demokratskom opozicijom gde se svako neslaganje ili disonantni ton ili nastup kao što, recimo, bojkot bojkota nazivaju izdajom - zaključuje Kostreš.

 (SzILSV, 12.02.2020)
Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook