Kostreš: Vlast ne valja i treba je smeniti na izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 17. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast ne valja i treba je smeniti na izborima

BEOGRAD - Ova vlast ne valja i ona mora da se smeni, ali demokratskim putem, evropskim sredstvima, na izborima, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš. On je istakao da Ujedinjena demokratska Srbija, lista u okviru koje izlazi Vojvođanski front predvođen LSV, smatra da izborni uslovi nisu savršeni, ali da se na izbore mora izaći i da na njima što više ljudi kaže da ova vlast ne valja. Gostujući u emisiji „Fokus“ na TV B92, Kostreš je istakao da su protesti 1996. i 5. oktobra 2000. urodili plodom jer su na njima građani branili svoju volju iskazanu na izborima. A kada se na ulici pravi politička promena, to je puč ili revolucija.

LSV

- Svi oni koji veruju u Evropu i evropske integracije verujemo da će glasati i očekujemo da će glasati za UDS i na taj način možete da promenite nešto. Izlazak na ulice, nasilje nije prihvatljivo jer ono urušava demokratske institucije, urušava društvo i dovodi do sukoba. Mi u UDS smatramo da nijedan oblik nasilja nije dozvoljen. Smatramo da su i one bakljade bile vrlo ozbiljno nasilje nad građanima i na kraju nismo saznali ko je bio poslodavac, odnosno nalogodavac tih bakljada. Moramo da imamo zakone koji su jednaki za sve i moramo da imamo institucije. Naša država će opstati samo ako institucije budu jake, a u institucijama različiti sukobi, politička borba oko različitih mišljenja, različitih ideja, to je ono za šta se UDS zalaže i zato mislimo da su izbori jedini pravi put – naglasio je Kostreš.

Dodao je da birači, koji su s pravom nezadovoljni i koji žele da bojkotom pokažu to svoje nezadovoljstvo greše, jer ostankom kod kuće, svi oni koji su protiv režima Aleksandra Vučića pomažu Aleksandru Vučiću da ima više glasova i više poslanika nego što bi ih inače imao.

Upitan da li se Savez za Srbiju raspao, s obzirom na to da više članica želi da izađe na izbore, Kostreš je rekao da on to ne zna jer oni nisu predmet njegove političke borbe, ali je naglasio da je teško održati savez u kojem se nalaze socijaldemokrate kao što je Demokratska stranka i ekstremni desničari i ljotićevci.

- Takav savez nije savez ideje, nije savez koji želi da uradi nešto pozitivno. Ne znam kako Boško Obradović i Aleksandra Jerkov mogu da se dogovore oko bilo čega. Takve grupacije su unapred osuđene na propast – istakao je Kostreš.
Odbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook