UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 21. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Vaučeri za domaće proizvode bolje rešenje

Beograd, 21. maj 2020 - Zoran Ostojić, jedan od kandidata na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije smatra da su drugačije mere za pomoć i podršku privredi mogle dati mnogo veće efekte.

- Ujedinjena demokratska Srbija smatra da je bilo potrebno pomoći domaću proizvodnju ali smatra da su drugačije mere mogle da daju mnogo veći efekat - rekao je Ostojić.

LSV

Komentarišući uredbu Vlade o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da dobiju taj novac, Ostojić kaže da veruje da to nije trebalo da bude urađeno linearno i da su oni kojima je potrebno trebali da dobiju mnogo više.

- Nisu svi trebali da dobiju po 100 evra. Oni koji imaju manje trebali su dobiti više od 100 evra a oni koji imaju velike plate mnogo manje -  kaže Ostojić.

Ministar finansija objasnio je da podela jednokratne pomoći svim građanima u iznosu od 100 evra ima za cilj podsticanje domaće proizvodnje Ipak, Ostojić smatra da bi veći učinak na domaću proizvodnju imala podela novčanih vaučera za kupovinu isključivo domaćih proizvoda. 

- S druge strane trebalo je dati vaučere za kupovinu samo domaćih proizvoda jer to podstiče domaću proizvodnju. Ovako, novac će biti potrošen na uvozne proizvode a domaći proizvođači neće dobiti taj efekat koji su mogli da imaju da se samo kupuje domaća roba - rekao je Ostojić.

Ujedinjena demokratska Srbija u više navrata je skretala pažnju na nesvrsishodnost paketa ekonomskih mera koje je Vlada propisala za podršku malim i srednjim preduzećima ali i pojedincima u prevazilaženju krize posle pandemije virusa Covid – 19.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAOdbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook