Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

IRIG - Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost. Odlaskom na Iriški venac, pokušali su na licu mesta da utvrde koliko je ozbiljno stanje nastalo zbog prolaska teretnih vozila preko Fruške gore kroz Irig, navodi se u saopštenju.

LSV

- Pravljenje tunela kroz Frušku goru je obećanje koje su mnoge vlasti do sada davale, a ova trenutna, odlazeća vlast, se u to zaklinjala u svom izbornom programu - rekao je Čanak i ukazao da je Fruška gora u velikoj meri oštećena i ranjena. On je rekao da se sa tim mora prekinuti.

- Ništa nije urađeno. Jedan ašov nije zaboden da se napravi nešto čime bi se sprečilo devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora, da se barem zaštiti od ovakvih prolazaka teških vozila - rekao je Čanak.

Ističe da su kao grupa poslanika zato došli da se na licu mesta uvere kakva je situacija i dodao i da je stanje više nego alarmantno.

Najvažniji značaj Fruškogorskog koridora Novi Sad - Ruma, sa tunelom, je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Sa Čankom su ovu saobraćajnicu obišli i poslanici Skupštine Srbije Gordana Čomić, Marko Đurišić, Aleksandar Olenik i pokrajinski poslanici Bojan Kostreš i Saša Šućurović.



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook