Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

SARAJEVO / NOVI SAD - Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za N1 Sarajevo.

LSV

- Srbija bi izgubila time kao zemlja ništa - ona bi samo dobila i zato sam ja pokušao da u Deklaraciji o Srebrenici uđe ta reč genocid da bi bilo jasno da se mora raskinuti sa tom ideologijom. Ko je Srbin taj mora da razmišlja na određeni način i da u svemu tome saučestvuje u kompletnom projektu, to je ono zbog čega, ako se kaže genocid, nisu u pitanju samo Srbi kao narod, niti Srbija kao država, nego jedan koncept političkog razmišljanja koji vodi ka tome da je Srbija, dokle god se stigne, a da u njoj mogu da žive samo oni koji razmišljaju kao takozvane patriote, misle da treba – dodao je on. 

Čanak je u „Novom danu“ rekao i da ne bi rekao da Srbija ne poštuje presude Međunarodnog suda, navodeći da je u jednom periodu isporučivala tražene osobe Hagu. Govoreći o odnosima između Bosne i Hercegovine i Srbije, kazao je da je Tribunal amnestirao ideologiju, kao i da se ne može očekivati da neko „od spolja rešava naše odnose“, kao i da se to ne može učiniti bez jasnog suočavanja sa tim šta je dovelo do svega ovoga.

- Po mom mišljenju jedan od najodgovornijih za sve to je bio režim Slobodana Miloševića i njegov velikosrpski koncept kojim se pokušavala preuzeti Jugoslavija. A pošto nije, onda je bilo „daj šta daš" - kazao je Nenad Čanak.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook